Afbeelding

Hoe kies je de juiste zorgverzekering 2020?

Algemeen

ZEEWOLDE – Je zorgverzekering vergelijken loont, zeker voor het komende jaar. Er zijn weer verschillende veranderingen doorgevoerd.

Sommige zorgverzekeraars verlagen de premies voor de zorgverzekering voor volgend jaar, maar de meeste verzekeraars verhogen opnieuw de premies. Daarnaast is er een halvering van de collectieve kortingen. De hoogte van de zorgtoeslag stijgt door de premieverhogingen en de verlaging van de collectieve korting. Veel mensen zullen hiermee te maken gaan krijgen.

De gemeente Zeewolde biedt voor 2020 weer de gemeentepolis aan voor mensen met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Dus ook bij een laag inkomen uit werk, een uitkering van het UWV of AOW bijvoorbeeld.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste zorgverzekering 2020? Vrijwilligers van het financieel spreekuur van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) staan klaar om je te helpen met vragen over je zorgverzekering. Zij kunnen uitleg geven waar je op moet letten bij het eventueel overstappen en kijken mee of je wellicht in aanmerking komt voor de gemeentepolis. Ook kan er worden gekeken naar het recht op zorgtoeslag. Een afspraak maken is niet nodig. De dienstverlening is gratis.

Het financiële spreek uur is op dinsdag in de FlevoMeer Bibliotheek (op de 1e verdieping) en op donderdag in De Meermin. Beide dagen van 13.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen kunt u contact opnemen met MDF, telefoonnummer: 0320-211700. Meer informatie: www.mdflevoland.nl/financieel-spreekuur