Afbeelding

FlevoMeer Bibliotheek presenteert boekverfilming Lean on Pete

Algemeen

ZEEWOLDE – Tijdens de derde BieBios op donderdag 19 december in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde is de verfilming van het boek Lean on Pete te zien.

Voor deze filmavonden wordt de activiteitenruimte in de bibliotheek omgetoverd tot bioscoop, waar filmliefhebbers kunnen genieten van de beste boekverfilmingen. Deze keer staat Lean on Pete op het programma, naar het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Willy Vlautin. Het verhaal gaat over de 15-jarige Charley Thompson. Hij voelt zich alleen en krijgt het flink voor zijn kiezen in het leven. Zijn moeder is weg en aan zijn vader heeft hij niet veel.

Charley en zijn vader verhuizen naar Portland, waar Charley een zomerbaantje vindt bij een renbaan. Daar sluit hij vriendschap met een afgedankt racepaard met de naam Lean on Pete. Een prachtige, rauwe dramafilm over armoede, vriendschap tussen mens en dier en de zoektocht naar verbinding.

De film begint om 20:00 uur; de zaal is open vanaf 19:30 uur. Toegangskaarten: €5,- voor leden, €7,50 voor niet-leden, zijn te bestellen via de website of aan de servicebalie in de bibliotheek, Kerkstraat 2, Zeewolde.

Voor meer informatie en openingstijden: www.flevomeerbibliotheek.nl