Afbeelding

Ook in het nieuwe jaar weer voorleesmiddagen in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Algemeen

ZEEWOLDE - Voorlezen is leuk èn heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom organiseert FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde ook in het nieuwe jaar weer gezellige voorleesmiddagen met de mooiste boeken voor de allerkleinsten.

Vanaf 15 januari lezen de voorleesvrijwilligers weer elke eerste en derde woensdagmiddag van de maand voor aan kinderen tot vier jaar. Alle ouders, grootouders, opvoeders en verzorgers zijn van harte welkom om met hun kleintje te komen genieten van deze gratis voorleesmiddagen.

Naast dat voorlezen de fantasie van kinderen prikkelt, helpt het ook bij de taalontwikkeling. Bibliotheekmedewerker Madalina van Aartrijk: “Moeilijke woorden kunnen meteen worden uitgelegd. Zo vergroot het voorlezen de woordenschat van jonge kinderen en stimuleert en motiveert het op een leuke manier om ook zelf meer te gaan lezen.”
Speerpunt van de FlevoMeer Bibliotheek is eraan bijdragen dat geen enkel kind met een taalachterstand de basisschool verlaat. En dat begint met voorlezen.

Het voorlezen wordt elke eerste en derde woensdagmiddag van de maand gedaan op de jeugdafdeling op de eerste verdieping, van 16:00 tot 16.30 uur.

Voor meer informatie: FlevoMeer Bibliotheek, Kerkstraat 2, Zeewolde. www.flevomeerbibliotheek.nl