Afbeelding
Johan Winkelman

Bijeenkomst Groei & Bloei in teken van vleesetende planten

· leestijd 1 minuut Algemeen

HARDERWIJK - Gert Hoogenstrijd is gastspreker op de eerstvolgende bijeenkomst van Groei & Bloei in Harderwijk. De lezing vindt plaats op dinsdag 21 januari in MFZ De Kiekmure, Tesselschadelaan in Harderwijk.

Vleesetende planten zijn een grote hobby van Gert Hoogenstrijd. Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader de natuur in. Daaruit kwam al snel zijn passie voor dieren en planten naar voren. Gert Hoogenstrijd is milieukundig ingenieur en heeft een doctoraal in de biologie. In en buiten die hoedanigheid heeft hij veel gereisd en op verschillende plaatsen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika gewerkt en gewoond. “Dat bood de gelegenheid om langs ongebaande paden te zoeken naar nieuwe vleesetende planten”, vertelt hij.

Het belooft een verrassende avond te worden met vele soorten carnivore planten met bijzondere kleuren, vormen en geuren. Elke soort heeft een eigen methode om zich te voeden, een prooi aan te trekken en deze te verteren. De venusvliegenval heeft bijvoorbeeld klemmen die heel snel sluiten. De bladeren van de zonnedauw hebben tentakels waar het insect in vast komt te zitten. De bladeren van de Bekerplant hebben de vorm van een 'trompet’. Aan de hand van een reisverhaal op zoek naar de vleesetende orchidee in de Amazone neemt de gastspreker de aanwezigen mee in de wereld van de vleesetende plant. Veel verschillende types zijn niet alleen te zien als foto, maar worden ook meegenomen naar deze bijzondere Groei & Bloei lezing.

De lezing is gratis voor leden, niet-leden betalen € 2,50. De lezing begint om 19.45 uur. Voor de lezing, in de pauze en na de lezing is er ook de bekende Zadenruilbeurs. Voor meer informatie: harderwijk.groei.nl, Facebook: Groei Harderwijk

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21