Afbeelding

Convenant buurtbemiddeling ondertekend

Algemeen

ZEEWOLDE – Op het gemeentehuis is donderdag 9 januari het convenant buurtbemiddeling ondertekend door de woningcorporaties Woonpalet en De Alliantie, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (de uitvoeringsorganisatie) en gemeente Zeewolde. Zij slaan de handen ineen om buurtbemiddeling in Zeewolde in te voeren.

Buurtbemiddeling

Als er in een buurt een conflict is ontstaan tussen buren, dan helpt het vaak om daar met elkaar over te praten. Soms lukt dat niet. Irritaties over en weer kunnen dan leiden tot ruzies. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die kunnen helpen om conflicten op te lossen. Een buurtbemiddelaar helpt buren om samen een goede oplossing te vinden voor hun probleem. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers, die een speciale opleiding gevolgd hebben. Zij kunnen goed luisteren en hebben een geheimhoudingsplicht. Voor de inzet van buurtbemiddeling kunnen de buren zich melden bij het MDF. Bewoners blijven zelf verantwoordelijk voor het oplossen van conflicten.

Het beoogde resultaat is een sterkere buurt met een grotere sociale samenhang. Het project wordt in eerste instantie voor een jaar gefinancierd. Op dit moment vindt er in Zeewolde een wervingscampagne plaats voor het aantrekken van buurtbemiddelaars.

Afbeelding
Koninklijk varen met de "Piet Hein" in Zeewolde Cultuur 14 uur geleden
René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 16 uur geleden
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 16 uur geleden