Afbeelding

Boekverfilming Beautiful Boy te zien in FlevoMeer Bibliotheek

Algemeen

ZEEWOLDE - Tijdens de vierde BieBios op donderdag 30 januari a.s. in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde is de verfilming van het boek Beautiful Boy zien.

Elke laatste donderdag van de maand wordt de activiteitenruimte in de bibliotheek omgetoverd tot bioscoop, waar filmliefhebbers kunnen genieten van de beste boekverfilmingen. Deze keer staat Beautiful Boy op het programma, een verfilming van de waargebeurde roman van journalist David Sheff. Het boek gaat over de strijd die hij en zijn gezin voeren met de drugsverslaving van zoon Nic.

Wanneer tiener Nic zichzelf verliest in een drugsverslaving, gaat zijn vader David wanhopig op zoek naar een manier om zijn zoon te redden. Het lukt hem maar niet om vat op hem te krijgen, hoe hij ook zijn best doet. Terwijl Nic steeds dieper wegzakt, komt het gezin keihard onder druk te staan. Loslaten is de enige optie.

De film wordt verteld vanuit het perspectief van vader David Sheff, die een boek schreef over de strijd van zijn zoon. Nic schreef later ook zelf een boek. De regisseur van de film gebruikte beide boeken om het scenario van Beautiful Boy te schrijven. Een prachtige dramafilm over verslaving, loslaten en familierelaties.

De film begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19:30 uur. Toegangskaarten: €5,- voor leden, €7,50 voor niet-leden, te bestellen via de website of aan de servicebalie in de bibliotheek - Kerkstraat 2, Zeewolde. Voor meer informatie en openingstijden: www.flevomeerbibliotheek.nl