Afbeelding

Paul de Munnik opent Voorjaarstour in ‘De Verbeelding’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE — ‘Polderboy’ Paul de Munnik – hij werd geboren in Dronten – komt naar Zeewolde! De speellijst van zijn voorjaarstournee vermeldt een achttal concerten in de maand mei door het hele land, “maar de primeur is voor ons!”, aldus voorzitter Frans Meijer van ‘Stichting de Verbeelding’. “Het ging niet vanzelf, maar ’t is gelukt, en we zijn er blij mee!”

Twintig jaar lang maakte Paul de Munnik onder andere furore als helft van het succesvolle cabaret- en muziekduo Acda & De Munnik. Hij heeft inmiddels twee soloalbums uitgebracht en een derde is onderweg. ‘Vat Van Jou’ is het eerste wapenfeit van dit nieuwe album en een bewerking van Joni Mitchel’s ‘A Case of You’. De Munnik probeert voor elk nieuw album een nummer te vertalen waar je, zoals hij het uitdrukt, “eigenlijk beter maar van af zou kunnen blijven.” Voor zijn komende album was ‘A case of you’ kennelijk een onvermijdelijke keuze. “Een van mijn all-time favorieten!”, bekent hij. “In mijn vertaling werd dat ‘Vat Van Jou’.”

De muziek van Paul de Munnik varieert van uitgesproken pop, rock, Westcoast, New Orleans-achtige groove, soul en blues naar chanson en het theaterlied. “Geef me een microfoon, een piano, een fijn bandje, een podium en laat me gewoon lekker zingen. Niet als onderdeel van ‘samen’ of in dienst van, maar helemaal ‘los’ en op eigen kracht. Daar word ik alsmaar blijer van. Dat ik gewoon een zanger ben. Een zanger die eigen werk mag zingen, soms ook een cover. Laat mij nou maar gewoon doen wat ik het liefst doe.” De Munniks bewondering voor de groten in het vak zal zeker te horen zijn tijdens de serie voorjaarsconcerten die op stapel staan. “In die serie wil ik spelen in het kader van ‘inspiratie’ en als ode aan hen die ons voorgingen. Naast een dwarsdoorsnede van mijn eigen werk, zowel oud als nieuw, zal ik dus ook weer op de schouders van reuzen gaan staan, en het werk brengen waar ik schatplichtig aan ben.”

Zondagmiddag 5 april zal het, als de voortekenen niet bedriegen, een topevenement gaan worden, daar in ‘De Verbeelding’. Kaarten voor het concert zijn nog verkrijgbaar, “maar het gaat hard!”, aldus de medewerkers. Liefhebbers kunnen reserveren via de website van Stichting de Verbeelding: https://deverbeeldingzeewolde.nl/programma/paul-de-munnik/.