Afbeelding

Boekverfilming The Sisters Brothers in FlevoMeer Bibliotheek

Algemeen

ZEEWOLDE - Tijdens de vijfde BieBios in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde op donderdag 27 februari is de verfilming van het boek The Sisters Brothers te zien.

Deze zwartkomische, rauwe western, gebaseerd op het gelijknamige boek van Patrick deWitt, speelt zich af in het Amerikaanse Oregon van 1850. Het verhaal gaat over de genadeloze huurmoordenaars Charlie en Eli Sisters. De broers zijn lomp, zeer gewelddadig en niet al te slim.
Charlie is gek op Whiskey en moorden plegen, maar zijn broer Eli steekt anders in elkaar. De mannen liggen constant met elkaar in de clinch, vooral als ze een belangrijke opdracht krijgen van de machtige ‘Commodore’. De broers moeten een goudzoeker vermoorden, maar dat valt nog niet mee. Bovendien slaat bij broer Eli de twijfel toe.

Elke laatste donderdag van de maand wordt de activiteitenruimte in de bibliotheek omgetoverd tot bioscoop, waar filmliefhebbers kunnen genieten van de beste boekverfilmingen.

De film begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten: €5,- voor leden, €7,50 voor niet-leden, te bestellen via de website of aan de servicebalie in de bibliotheek - Kerkstraat 2, Zeewolde. Meer informatie: www.flevomeerbibliotheek.nl.