Afbeelding

Groot alarm om gevonden kinderfiets

Algemeen

ZEEWOLDE – Met het vinden van een kinderfiets in het water aan de Zeilmaker werd woensdagavond 4 maart rond 20.00 uur een grote zoekactie op touw gezet.

De brandweer was in eerste instantie aan de Zeilmaker gekomen voor een stankmelding. De oorzaak daarvan bleek snel gevonden; deze bleek afkomstig van een boot die was schoongemaakt. Toen zag de brandweer in het water een kinderfiets liggen. Deze viel op omdat de (led)-verlichting van de fiets nog brandde. Er werd direct groot alarm geslagen.

Naast het uitgaan van een burgernet-melding, waarin een oproep werd gedaan aan de eigenaar van de Loeki-kinderfiets om zich te melden, werden de hulpdiensten, met de brandweer en duikers van het team Zeewolde en Almere, politie, ambulance en een traumahelikopter, uit voorzorg groots ingezet. “We wisten hoe diep en breed het water was. We hebben meerdere duikteams ingezet zodat je in korte tijd een groter gebied kunt afzoeken”, aldus Gertjan Veenstra, persvoorlichter van de brandweer. Behalve het buurtalert werd door de politie ook buurtonderzoek gedaan. “Daaruit bleek dat niemand een fiets miste, maar veel belangrijker nog, dat er geen kind werd vermist.” Rond 21.30 uur kwam de melding dat de eigenaar van de fiets is aangetroffen.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 7 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 9 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 9 uur geleden