Afbeelding

Coronabesmetting in Zeewolde leidt tot reacties

Algemeen

ZEEWOLDE – Woensdag 4 maart werd bekend dat een vrouw uit Zeewolde besmet is geraakt met het coronavirus. Inmiddels is bij veel inwoners bekend om welk gezin het gaat en wie er door het virus getroffen is. Dit leidt onder meer tot veel reacties op sociale media en tot benadering van het gezin door de media.

Op verzoek van het gezin stuurt de gemeente Zeewolde het volgende statement:

"Op het moment dat wij op vakantie gingen naar Zuid-Tirol (Noord-Italië) was er nog geen besmetting met het Coronavirus in dit gebied. Wij zijn dan ook gewoon op vakantie gegaan. Op de dag van vertrek, terug naar huis, werd bekend dat er één persoon met besmetting met het Coronavirus in het betreffende gebied was aangetroffen. Wij hebben toen als gezin besloten dat we terug in Zeewolde, uit voorzorg, in huis zouden blijven. De kinderen zijn na de vakantie dan ook niet naar school gegaan".

Burgemeester Gerrit Jan Gorter roept de inwoners van Zeewolde en de media op om het gezin de rust te gunnen die nodig is voor een voorspoedig herstel.

De woordvoerder van GGD Flevoland vult aan: "GGD Flevoland monitort nauwgezet eventuele contacten rondom de inwoonster in kwestie. Inwoners van Zeewolde met specifieke vragen over de gezondheid, kunnen bij de GGD terecht met vragen via tel: 088 0029910, voor organisaties en instellingen verwijst de GGD naar www.rijksoverheid.nl/corona.