Afbeelding

10 juni Buitenspeeldag: ‘vieren dat we kunnen spelen!’

Algemeen

ZEEWOLDE – Juist nu tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen. Nickelodeon en Jantje Beton organiseren daarom op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag. Deze editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden.

In Zeewolde is er alle ruimte om buiten te spelen. De Nationale Buitenspeeldag wordt dan ook van harte ondersteund vanuit de gemeente. Straten kunnen hiervoor (gedeeltelijk) worden afgezet zodat kinderen vrij baan hebben om zorgeloos en veilig op straat te spelen. Daarbij wordt gevraagd rekening te houden met de RIVM-richtlijnen.

Extra leuke tips op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen (denk aan een racebaan krijten op de stoep, touwtjespringen, balspelletjes, en veel meer!) zijn te vinden op www.buitenspeeldag.nl. Daarnaast kunnen kinderen en lokale organisaties op de site ook de toffe poster van dit jaar weer downloaden waarmee de hele buurt kan zien dat het weer tijd is voor de Buitenspeeldag.

Om mee te doen aan Buitenspeeldag is geen vergunning nodig. Aanmelden bij de gemeente is voldoende. In verband met de veiligheid (onder andere de doorgang van hulpverleningsdiensten) kan worden doorgegeven welke straat je af wilt laten zetten. Als dit zonder problemen kan, levert de gemeente hekken af bij de contactpersoon.

Aanmelden kan op: www.zeewolde.nl/buitenspeeldag