Afbeelding
Graphyrose

Nieuw laarzenpad met kinderopdrachten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Zeewolde is een nieuw laarzenpad rijker! Vanaf de picknickplaats van Boeren Pitstop aan het Erkemederpad 2 kun je een flinke wandeling door het Horsterwold en langs de boerenakkers maken. Met leuke belevingsopdrachten waarbij kinderen met behulp van al hun zintuigen leren over de natuur en samen genieten.

Het Boeren Ommetje is de korte wandeling van 2 km en daardoor geschikt voor jonge kinderen. Voor stoere oudere kinderen en voor volwassenen is de route te verlengen met het Rondje Landerijen van 4,5 km. Initiatiefnemer is Carolien den Brok die met hulp van Staatsbosbeheer het idee van de educatieve wandeltocht voor kinderen uitwerkte. “Met het boekje in de hand worden de wandelaars al gewezen op de luchtacrobaatjes op ons melkveebedrijf: de boerenzwaluwen. In de wegberm worden zij bijvoorbeeld aangespoord te zoeken naar de planten die er groeien. In het bos worden zij met behulp van de opdrachten uitgedaagd tot een grastouwwedstrijdje en ja, winnaars krijgen als prijs natuurlijk grasconfetti…!”, knipoogt de enthousiaste boerin. “Kinderen gebruiken tijdens de route al hun zintuigen en steken van de opdrachten het nodige op. Maar naast het educatieve karakter is het gewoon ook enorm genieten met elkaar, juist aan de hand van de eenvoudige opdrachten. Vlecht weer eens een bloemenkrans met je kind of speel weer eens ‘boompje verwisselen!”

Het laarzenpad is voor avontuurlijke wandelaars: het pad is niet verhard en soms moeilijk begaanbaar. “Trek dus laarzen aan en ter bescherming tegen prikkende planten een lange broek” raadt Den Brok tot slot aan.


Het laarzenpad kun je starten of eindigen met een loeileuke tussenstop op de boerderij bij Boeren Pitstop. Om te koe(ke)loeren in de stal, te spelen in de boomhut of met al die kilometers in je benen te genieten van een welverdiend boerenijsje of andere lekkernij van de boerderij. Het boekje met de route en belevingsopdrachten voor kinderen is exclusief verkrijgbaar bij Boeren Pitstop en kost 3 euro per groep. Boeren Pitstop is momenteel dagelijks open van 9.30-21.30 uur. Meer informatie: www.boerenpitstop.nl.

Afbeelding