Afbeelding

Politienieuws

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE ā€” Na een periode van pas-op-de-plaats in verband met de coronamaatregelen was er deze week weer een pers-halfuurtje met teamchef Miklos Coumou. Nog niet ā€˜liveā€™, maar via een videoverbinding. Hij greep, om het overzichtelijk te houden, terug op de afgelopen twee weken, waarin de volgende incidenten aan de politie werden gemeld:

Op donderdag 14 mei om 15.00 uur is een explosief aangetroffen in een weiland aan de Juttepeerlaan. Het bleek te gaan om verschoten geschutsmunitie uit WO II. Het werd geruimd door de Explosieven Opruimingsdienst.

Op woensdag 20 mei om 18.30 uur kwam de melding dat in de aanloophaven een boot tegen de brug op de Rede was gevaren. Een poging van de eigenaar om rustig aan te meren mislukte door een defect aan de bediening van de motor. De schade aan de boot was aanzienlijk. Met behulp van medewerkers van Jachthaven Wolderwijd is de boot weer vlot getrokken. Van drankgebruik bleek geen sprake.

Op donderdag 21 mei viel op de Gooiseweg het rijgedrag van een 48-jarige bestuurder op. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zā€™n bloed had. Hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd en moest zā€™n rijbewijs inleveren. Zijn rijgedrag werd gemeld aan het CBR.

Op maandag 25 mei in de ochtenduren werd in een recreatiewoning aan de Pluvierenweg een hennepkwekerij aangetroffen. In twee zgn. kweektenten telde men in totaal 532 hennepplanten. Er bleek sprake van diefstal van stroom en water. Onderzoek naar de bewoner dan wel gebruiker van de woning loopt.

Op donderdag 28 mei kwam om 19.10 uur een melding binnen van een gezonken boot in de sluis De Blauwe Dromer. De 11 meter lange sloep was bij het schutten door onbekende reden met een tros blijven ā€˜hakenā€™ aan de sluiswand, waardoor de sloep zonk. De opvarenden wisten zich via de sluistrap in veiligheid te brengen. De sloep is de volgende dag met een kraan en assistentie van duikers geborgen.

In de nacht van 31 mei naar 1 juni werd ingebroken bij de Golfclub Zeewolde. Deuren werden opengebroken en vernielingen gepleegd om uiteindelijk bij de kluis te komen. De kluis werd opengebroken. Na inventarisatie van de vermiste goederen zal aangifte worden gedaan.

Op 1 juni ā€™s ochtends vroeg om 02.15 uur werd melding gedaan van het feit dat op een parkeerplaats aan de Koraal ā€˜een jeugdigeā€™ over diverse autoā€™s had gelopen. Camerabeelden gaven te zien dat een tweetal jongens op een geparkeerde auto sprongen en vervolgens over de daken van acht verschillende autoā€™s renden. Alle autoā€™s raakten beschadigd. Door de eigenaren werd aangifte gedaan. Nader onderzoek van de beelden loopt om de daders op te sporen. De politie roept getuigen van het voorval op zich te melden.

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks ā‚¬ 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 13 minuten geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 40 minuten geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden gisteren
 Laurentien van Oranje, co-founder & director number 5 foundation
Op Flevopenningengala in Zeewolde: Laurentien van Oranje reikt Flevopenning Participatie uit Algemeen Instagram 29 apr, 17:32
Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02