Afbeelding

Politienieuws

· leestijd 1 minuut Algemeen

  • Op 4 juni kwam de melding ‘auto te water’ in de Molenbuurt. De auto, eigendom van een 55-jarige inwoner van Zeewolde, bleek niet op de handrem te staan. Er zaten geen personen in de auto. De auto is geborgen en de schade aan het talud wordt opgenomen.
  • Aan het Struweel hebben vier jongeren (met donkere capuchons op) in de nacht van 7 juni vernielingen aangericht aan een geparkeerd staande personenauto. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.
  • Een bewoner aan het Vlaskruid kreeg op 10 juni om 11.30 uur een pannenverkoper aan de deur. Deze verkoper: man, groot, blank met kort stekelig haar en rijdend in een donkere Mercedes, toonde een agressieve verkoopmethode. Hij wilde persé naar binnen. Het is een oplichtingstruc die vaker voorkomt door heel Nederland. Naast pannen, worden ook messensets en kleding aangeboden. Voor vaak veel te veel geld voor de kwaliteit spullen. De politie heeft de man niet meer kunnen traceren.
  • Bij een brandmelding op 11 juni om 22.15 uur op Camping Flevonatuur bleek het te gaan om een gasfles die in brand was gevlogen, nadat was geprobeerd de kachel aan te steken. Twee mannen uit Nunspeet raakten lichtgewond. Na ter plaatste in de ambulance te zijn onderzocht hebben ze de nacht elders doorgebracht.
  • In de nacht van 13 juni kwamen meerdere meldingen binnen van zware geluidsoverlast op het water. Bij eiland De Zegge stootte de politie op vier bootjes met circa 15 jongeren die daar aan het feesten waren. Ter plaatse werd professionele geluids- en verlichtingsapparatuur aangetroffen inclusief een aggregaat. De 28-jarige organisator uit Ermelo heeft een proces verbaal gekregen.
  • Twee jongens (18 en 19 jaar) uit Zeewolde zijn op 17 juni opgepakt voor vernieling van een bushokje aan de Gelderseweg. De jongens waren onder invloed van alcohol. Zij hebben een proces verbaal gekregen.
  • Op Oostergo is in de nacht van 20 juni een 28-jarige Zeewoldenaar opgepakt vanwege asociaal rijgedrag. De man bleek twee keer het toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Hij heeft een rijverbod gekregen en er is een proces verbaal opgemaakt.
  • Rond middernacht op 22 juni wilde een motorrijder van de politie een scooterrijder controleren. Deze weigerde echter te stoppen. Op de Middenplaat kwam de scooter ten val. De 18-jarige bestuurder is aangehouden. Hij bleek onder invloed van drugs en had geen rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en kan een proces verbaal tegemoet zien.
  • Op het Laakse Strand werd op maandag 22 juni het lichaam van de vermiste 73-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangetroffen. De man was een stuk gaan fietsen en was niet thuisgekomen. Er is een natuurlijk overlijden geconstateerd.
  • In het Horsterwold raakte op 24 juni een 42-jarige mountainbiker uit Zeewolde gewond toen hij door een verkeerde inschatting over de kop sloeg. De fietser, die enige tijd buiten bewustzijn is geweest, is ter plekke in een ambulance onderzocht en naar het ziekenhuis gebracht.