Afbeelding

Brand legt Gerrit Foppen Freestechniek plat

Algemeen

ZEEWOLDE – Voor ondernemer Gerrit Foppen was het vrijdag 3 juli een zwarte dag. Om 07.30 uur kreeg hij een telefoontje dat er brand was in zijn bedrijfspand aan het Grootzeil.

“Die melding kwam van een naastgelegen bedrijf. Er bleken meerdere panden vol rook te staan waardoor de mensen niet naar binnen konden”, vertelt Gerrit. Ook zijn eigen pand, waar het rookalarm stond te loeien, stond vol rook. Bij zijn aankomst was de politie reeds gearriveerd. De brandweer uit Almere en ook uit Lelystad rukten uit om de brand te blussen. Pas later sloot de brandweer uit Zeewolde daarbij aan. Reden van deze vertraging was dat zij geen oproep hadden gekregen uit de meldkamer.

Bij de brand, ontstaan in de elektrische zaagmachine, bleken veel giftige gassen te zijn vrijgekomen. Pas aan tegen de middag mocht Gerrit Foppen zijn pand weer in. De schade is groot. De zaagmachine moet als verloren worden beschouwd. “Zo’n brand gaat je niet in de koude kleren zitten”, reageert de ondernemer, die 21 jaar geleden zijn specialistischte bedrijf startte. “Nu moet je weer opnieuw opbouwen.” Ondanks deze tegenslag, die bovenop de coronacrisis komt, gaat Gerrit Foppen niet bij de pakken neerzitten. “Mede dankzij de hulp van familie en vrienden hoop ik over een paar weken de eerste werkzaamheden weer op te kunnen pakken.”

Afbeelding