Afbeelding

Diefstallen, illegale feestjes en kleine aanrijdingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Elke twee weken vertelt politiechef Miklos Coumou wat zijn mensen meemaakten in Zeewolde. Hier het overzicht van donderdag 20 augustus:

  • Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hield zich verdacht op bij campings en aan de Grote Haag. Bewoners belden daarop de politie. De man bleek verschillende goederen te hebben gestolen, waaronder een stoelkussen en een asbak. Eerder bleek hij ook al bankpassen achterovergedrukt. De man zal moeten voorkomen.
  • Jongeren werden de afgelopen weken opgeroepen naar rave-party’s (feesten op dance- en housemuziek) te komen. In twee gevallen ontdekte de politie dergelijke party’s in het bos en werd er een einde aan de feestjes gemaakt. De organisatoren kwamen er vanaf met een reprimande. Wel werden hun namen opgeschreven.
  • Bij de RCN werd een auto aangetroffen met de voorkant in de sloot. De bestuurder was met zijn gezin aan het zwemmen, maar had niet gedacht aan de voordelen van een handrem. De schade bleek minimaal te zijn, mede doordat de sloot droog stond. De familie kon ‘zo’ wegrijden en kwam zodoende met de schrik vrij.
  • Aan de Rede waren er twee gevallen van openbare dronkenschap. Twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (die zich ook niet konden legitimeren) maakten de nodige herrie en mochten hun roes in de cel uitslapen. Zij kregen bovendien een proces-verbaal.
  • Een 61-jarige man viel 2,5 m door het dak van zijn boerderij aan de Roerdompweg. Ambulances waren snel ter plekke.
  • Bij een aanrijding met een personenauto raakte een scooterrijder, een 30-jarige Zeewoldenaar, lichtgewond. Het slachtoffer had de auto niet gezien.
  • Ter hoogte van de bibliotheek werd iemand betrapt die zomaar goederen uit een fietstas wilde halen. Het bleek te gaan om een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Toen hij er vandoor trachtte te gaan, was een 73-jarige omstander sneller dan hij.
  • Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op heterdaad betrapt toen hij zich kleding uit een winkel probeerde toe te eigenen zonder het voornemen te tonen netjes af te rekenen.
  • Vijf 17- en 18-jarige tieners uit Rotterdam gingen er zonder te betalen met volle winkelmandjes vandoor bij een supermarkt aan de Jade. Ze konden later worden aangehouden en vastgezet. Een deel van de groep bleek bekend bij de politie. De zaak wordt onderzocht. Er zijn goede camerabeelden beschikbaar.