Fanfareorkest AMVZ
Fanfareorkest AMVZ

AMVZ weer fris van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Na een vakantie en een uitgerust gevoel, zullen velen langzaam zijn of haar hobby’s of sport weer gaan oppakken. Dat geldt ook voor de leden van de Algemene Muziekvereniging Zeewolde (AMVZ).

De AMVZ gaat dit seizoen weer fris van start onder leiding van (interim-)dirigent Arno Groeneveld. Arno dirigeert het groot orkest al een tijdje en gaat zich samen met de leden actief inzetten om naast plezier, ook te oefenen op stukken die straks opgevoerd kunnen worden, zodra het weer mogelijk is. Naast het groot orkest van de AMVZ, zal ook het opstap- en opleidingsorkest de repetitieavonden weer hervatten. De blazers gaan actief aan de slag met hun dirigente Catharina Keekstra om zich voor te bereiden op leuke festivals en optredens. “De hoop is natuurlijk dat dit komend jaar weer plaats kan vinden, immers gooit ook voor de leden van de muziekvereniging corona veel roet in het eten als het gaat om optredens en concerten”, laat de vereniging weten. “Evengoed wordt er gewoon weer gestart op dinsdagavond en nemen wij alle nodige veiligheidsmaatregelen in acht.”

Ook het dweilorkest van de AMVZ (de nep-tunes) heeft het stof inmiddels uit de instrumenten geblazen en zal weer hier en daar opduikelen bij met name buitenactiviteiten. Op de website is lezen hoe deze vrolijke blazers te boeken.

De repetitie van het opstap- en opleidingsorkest vindt iedere dinsdagavond plaats van 18.45 uur tot 19.45 uur in Open Haven (Kerkplein). Het groot orkest start om 20.00 uur tot 22.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom eens te komen luisteren. De Nep-Tunes repeteren vrijdagavond om de twee weken, meestal buiten. Voor informatie over het opstarten van muziekles: www.amvz.net

Afbeelding
Dauwtrappen met IVN: een belevenis voor vroege vogels Algemeen 2 mei, 09:56
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 2 mei, 09:56
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 2 mei, 09:53