Afbeelding
Jos Oostendorp

Voorbereidingen Online Event in volle gang

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE — Op vrijdagavond 11 september vindt het ‘Zeewolde voor en met elkaar’ online event plaats, in een unieke samenwerking tussen Winkelhaven Zeewolde, Welzijn Zeewolde en Lokale Omroep Zeewolde. Al enige tijd stond voor iedereen die in sportieve of culturele zin iets te vertellen heeft de mogelijkheid open om aan dit event bij te dragen in de vorm van zelfgemaakte filmpjes, spotjes, vlogjes etc. ‘Infotainment’ heet dat tegenwoordig. Hoe staan de zaken? Wenda Westerhuis (Centrumondernemers Zeewolde) en Renate van Ittersum (Welzijn Zeewolde) praten bij.

“Jaa, we zijn eigenlijk heel tevreden over het verloop”, begint Wenda. “We verklappen nog even niks over het definitieve programma, want de toevloed van bijdragen loopt nog. Daarnaast willen we de mogelijkheid open houden om hier en daar nog wat te schuiven, want daar ontkom je niet aan, in een live programma.” Renate kijkt naar eigen zeggen met spanning uit naar het evenement. De opwinding zit wat haar betreft niet alleen in de aanloop, maar ook in de uitvoering: ze zal in een duo-presentatie met Stan Stokvis de online uitzending vrolijk babbelend aan de man gaan brengen. “Ja, dat is wel even wat”, bekent ze, “maar wel heel leuk!”

Die vrijdagavond 11 september zal er rond 17.00 uur een programma worden gestart dat tot in de late uurtjes zal duren. Wethouder Egge Jan de Jonge (cultuur) zal samen met cultuurmakelaar Marina van Arendonk de aftrap verrichten. Vanaf dat moment is een breed online platform in de lucht, dat naast allerlei promotionele bijdragen van Zeewolder sport- en cultuurorganisaties ingevuld zal worden met live optredens. “Veel zang en dans, o.a. van Moon van Bakelen, en verder natuurlijk de ‘anderhalve-meter-Bingo’ door Niels en Simon. Ook schakelen we af en toe tussen ‘Wie strijkt ‘m op’ (zie https://zeewolde-actueel.nl/algemeen/teams-gezocht-voor-wie-strijkt-m-op) en een mobiel camerateam dat samen met The Neptunes in het dorp de vrolijkheid zal registreren, want veel winkels zijn voor de gelegenheid tot ’s avonds laat open.”

Het wordt, kortom, een programma vol vermaak voor jong en oud. Het wordt uitgezonden via de internetsite van de Lokale Omroep Zeewolde (https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/televisie), en via de kabel. Wie tv kijkt middels het KPN-netwerk (KPN, Telfort, XS4All) vindt het op kanaal 1481. Ziggo-abonnees kijken op kanaal 36, de Ziggo C+module heeft het op kanaal 327. Warm aanbevolen!

Afbeelding