Afbeelding

Politienieuws

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Overzicht van de meldingen die in de afgelopen twee weken (van 20/8 tot 3/9) bij de politie Zeewolde zijn binnengekomen:

20/8: Woninginbraak aan de Koolzaadlaan. Bewoners waren in de buurt op vakantie. Toen zij tussendoor thuiskwamen om de planten water te geven bleek het slot van de deur geforceerd te zijn en dat het huis grondig doorzocht was. Daarbij is contant geld meegenomen en een behoorlijke hoeveelheid sieraden. Forensische recherche heeft sporenonderzoek verricht en er is buurtonderzoek gedaan.

22/8: Woninginbraak aan de Fitislaan. Bewoners waren gealarmeerd toen bij thuiskomst het slot niet werkte. Inbrekers bleken via de achterzijde via een geforceerd keukenraam naar binnen te zijn gedrongen. De woning is uitgebreid doorzocht. Het is nog onbekend welke goederen zijn weggenomen. Politie onderzoekt de schoensporen die zijn achtergelaten en heeft buurtonderzoek gedaan.

21/8: Melding misbruik 112. Een 13-jarige jongen uit Zeewolde had, samen met zijn vriendje, in de avonduren voor de gein meerdere malen naar 112 gebeld. Na tracering van zijn nummer werd er in bijzijn van de ouders een stevig gesprek gevoerd met de jongen. Na de schrik, want hij wist niet dat zijn daad zulke gevolgen zou hebben, heeft de jongen excuses aangeboden en werd hem gevraagd zelf een passende straf te bedenken; dat werd een maand lang niet zijn mobiel gebruiken.

21/8: Bedreiging van een collectant aan de Windbaan. De collectant werd door een 47-jarige bewoner met een kapmes achterna gezeten. De tweede collectant heeft een deel kunnen filmen, wat als bewijs kon worden ingezet. De bewoners is aangehouden.

24/8: Op aangeven van Staatsbosbeheer zijn bij de Reigerplas, nabij de A6, meerdere kleine hennepvelden getraceerd. In overleg met de Officier van Justitie zijn de planten verwijderd.

27/8 (02.50 u): Auto te water (Corridor/Overloop). Bij aankomst van de politie kwam alleen nog de achterzijde van auto (Mercedes) boven water uit. De bestuurder, een 31-jarige man zonder vaste woon-/verblijfplaats, was met de schrik vrijgekomen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en een ongeldig rijbewijs te hebben. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. De auto is total loss.

30/8: Brand in loods met uienafval aan de Winkelweg. Oorzaak broei. Gevolg was een grote rookontwikkeling. Rondom de loods werd door de brandweer schuim gespoten en vervolgens met behulp van shovels leeggereden. Hierdoor konden meerdere oplaaiende brandjes goed worden geblust.

30/8: Bewoners bij de scholen aan de Saffier en Corridor werden rond 04.30/05.00 uur wakker van vernieling door jeugd. Zij hadden met een putdeksel ruiten ingegooid. Toen de politie kwam waren de daders, gehuld in zwarte hoodies, niet meer in de buurt. Er zijn wel camerabeelden beschikbaar die worden meegenomen in het onderzoek. Mensen die iets gezien hebben worden gevraagd dit te melden bij de politie, tel. 0900-8844, of eventueel bij www.misdaadanoniem.nl (0800-7000).

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56