Afbeelding
Jeannette van der Linde

Tulpeiland klaargemaakt voor het voorjaar

Algemeen

ZEEWOLDE - Om ervoor te zorgen dat het Tulpeiland in het voorjaar weer verandert in één grote bloemenzee zijn er vorige week opnieuw tulpenbollen gepoot door gemeente Zeewolde. Wethouder Egge Jan de Jonge hielp Rick Klink een handje bij het planten van de eerste serie bollen. In totaal zijn er 150.000 verschillende soorten tulpenbollen de grond in gegaan. Daarmee zal het Tulpeiland komend voorjaar wederom een mooi en kleurrijk schouwspel bieden.

Niet alleen het Tulpeiland wordt in het voorjaar 2021 gekleurd door tulpen. Ook in het buitengebied van de gemeente Dronten, Lelystad, Zeewodle en Almere zullen tulpenvelden, in alle soorten en kleuren, als grote lappendekens het polderlandschap sieren. Om hiervan te kunnen genieten zal er van 10 april tot en met 2 mei weer een tulpenroute worden uitgezet. Deze editie zal geheel in het teken staan van het thema ‘Vrede’.

Het Tulpeiland is inmiddels een populair stukje recreatiegebied. De diversiteit aan tulpen in het voorjaar, gevolgd door de grote hoeveelheid uitbundige zomerbloeiers plus de mogelijkheid om even heerlijk van het uitzicht te genieten op de fraaie tulpenstoelen, maakt van het Tulpeiland een echte publiekstrekker. Tijdens het begin van de corona in april waren er, mede door het fraaie weer, zoveel bezoekers dat de gemeente toen besloot om tijdelijk de toegangsweg tot het eiland te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Hopelijk kunnen al die coronamaatregelen komend voorjaar achterwege blijven.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 6 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 8 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 8 uur geleden