Afbeelding

Ploggers maakten Zeewolde een stukje schoner

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ bleek een aansprekende motivatie; zo’n 60 sportieve en milieubewuste plaatsgenoten kwamen zich zaterdag 19 september aanmelden voor het tweede plogging event in Zeewolde. Voorzien van een hesje, handschoenen en een vuilniszak gingen zij al lopend of wandelend aan de slag om zoveel mogelijk vuil en zwerfafval op te ruimen.

Op een groot bord bij het uitgiftepunt in het centrum kon worden aangegeven waar men had geplogd zodat opvolgers elders het zwerfvuil konden oprapen. Bij de ochtendtraining van de Atletiek training hadden de Leefbaren al diverse hesjes, handschoenen en vuilniszakken aan Zeewolder atleten uitgedeeld.

De organisatie is erg tevreden over het tweede plogging event. Sonneveld van Leefbaar Zeewolde: “We willen het ploggen volgende keer ook onder de aandacht brengen van andere groepen die kunnen bijdragen om Zeewolde Zwerfafval Vrij te maken. De eerste contacten zijn daarvoor al gelegd”. Ingrid van de Vlist van Altius Fysiotherapie; “We hopen met dit evenement de aandacht naar het zwerfafval te vergroten. Immers, een schone omgeving is een gezonde omgeving.’ Wout Sleurink van de RCN is het daar volledig mee eens. “Een omgeving zonder zwerfafval maakt kamperen en buiten zijn tot een feest. We hopen met dit plogging event niet alleen dat het zwerfafval is opgeruimd maar ook dat mensen bewuster met afval omgaan.”

Het samenvallen met de World Clean Up Day activiteiten is goed bevallen en wordt volgend jaar herhaald. Ekker, medeorganisator: “Het is fantastisch om te zien dat we in totaal zo’n 65 zakken met vuil hebben binnen kunnen halen. Maar er ligt nog meer want we zijn echt niet overal geweest.” Op de website van Leefbaar Zeewolde zal binnenkort een fotocollage van het evenement te zien zijn.

Afbeelding
René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31