Afbeelding

Wethouder ‘overhandigt’ energiezuinige koelkast

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Het energieloket Flevoland, en in het bijzonder ‘loket Zeewolde’, doet er alles aan om de burger energiebewustzijn bij te brengen. Zo was er vorige maand de prijsvraag om een energiezuinige koelkast, die met het snedig afmaken van een slogan kon worden gewonnen. Aan wethouder Ewout Suithoff (van o.a. duurzaamheid) de eer om het apparaat op woensdag 23 september aan de winnaar uit te reiken. In overdrachtelijke zin dan, want de kast had flinke afmetingen…

Suithoff memoreerde in zijn korte speech ook een andere slogan, namelijk ‘koop lokaal’. Het kon dus niet anders of de te winnen koelkast was aangeschaft bij een lokale witgoedspecialist. En aangezien Zeewolde zegge en schrijve één handelaar in witgoed telt, vond de happening plaats op de stoep van Expert Zeewolde, aan de Raadhuisstraat. Met Suithoffs vraag of de zaak als geheel ook meedeed aan energiezuinig zijn wist filiaalhouder Ronny Looijenga wel raad. “Energiezuinige ledverlichting, uiteraard, en verder zijn er van vrijwel alle apparaten steeds zuiniger merken en typen in de handel, en daar letten we scherp op.” De koelkast waar het allemaal om draaide was “een van de állerzuinigsten van dit moment”, aldus Looijenga: “een A met drie plussen!” De gelukkige winnares, Mw. Gabriela Ferrari uit Zeewolde, nam de prijs met genoegen in ontvangst. “Het komt prachtig uit”, zei ze, “want m’n studerende dochter gaat zelfstandig wonen. We schuiven door!”

De gemeente Zeewolde en het Energieloket Zeewolde helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. Bezoekers ontvangen een gratis energiebespaar-bag. In de tas zitten onder meer producten zoals radiatorfolie, tochtstrip en ledverlichting. Het loket is geopend op woensdag van 9.30 – 12.30 uur, op vrijdag van 14.00 – 17.00 uur, en op zaterdag van 14.00 – 17.00 uur. Adres: Ravelijn 1, Zeewolde (tegenover de Action).