Agressie in de zorg, dat kun je niet maken!
Agressie in de zorg, dat kun je niet maken! St Jansdal - LD Heller

Het coronavirus en de zorg in St Jansdal

· leestijd 1 minuut Algemeen

HARDERWIJK - Ook in ziekenhuis St Jansdal is tijdens deze tweede coronagolf het aantal coronapatiënten helaas aan het stijgen. Daarnaast is het belangrijk dat de normale zorg zo goed mogelijk doorgaat. “Regelmatig horen wij van patiënten dat zij hun afspraak liever uitstellen of afzeggen. Patiënten vinden een bezoek aan het ziekenhuis in deze tijd spannend en ze vragen zich af of het nu wel veilig is om naar een ziekenhuis te gaan. We willen benadrukken dat u het St Jansdal veilig kunt bezoeken”, laat een woordvoerder weten. 

“Heeft u klachten of twijfels of u naar het ziekenhuis kunt komen op het moment van uw geplande afspraak? Neem dan contact op met de betreffende polikliniek. Samen met u kijken zij of uw afspraak kan doorgaan. Zeg uw afspraak niet af zonder overleg! Door het treffen van allerlei maatregelen vergroten wij de veiligheid in ons ziekenhuis voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers.”

Annuleringen

Op de zogeheten cohortafdeling krijgen alle patiënten met corona of verdenking daarop in isolatie verpleging. Hierdoor kan de zorg op de andere afdelingen zo normaal mogelijk doorgaan. Het kan zijn dat een geplande operatie moet worden verzet. Samen met de behandelend arts volgt een zorgvuldige afweging welke operaties veilig kunnen worden uitgesteld. Verder gaat de zorg gewoon door, zeker de zorg die niet kan wachten. Vooralsnog gaan geplande afspraken op de polikliniek door. 

Samen zorgen we voor een veilige omgeving

Het is belangrijk dat iedereen die het ziekenhuis bezoekt zich houdt aan de coronamaatregelen. Patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar worden dringend verzocht om een eigen masker te dragen. Dit geldt voor alle locaties. Ook de zorgverleners die niet achter plexiglas werken dragen een masker. “Kom alleen naar het ziekenhuis, behalve wanneer u gevraagd bent om één begeleider mee te nemen, u in een oncologisch behandeltraject zit, uw kind een afspraak heeft, u een beperking heeft waardoor begeleiding noodzakelijk is of wanneer u een afspraak heeft op de poli geriatrie. In deze gevallen mag er één begeleider mee.” Kijk voor alle maatregelen op www.stjansdal.nl

Agressie in de zorg, dat kun je niet maken!

Het St Jansdal laat weten dat haar medewerkers zich tot het uiterste inzetten om patiënten op een goede en veilige manier zorg te bieden. “Door de coronacrisis moeten wij de nodige maatregelen nemen die vaak niet leuk zijn voor patiënten. Wij merken helaas dat hierdoor de verbale agressie en intimidatie richting onze medewerkers toeneemt. Het korte (corona)lontje steekt steeds vaker de kop op. Wij vinden dit niet acceptabel. Wij snappen de frustraties, maar begrijpen niet dat deze op onze zorgverleners wordt afgereageerd. Het is een moeilijke tijd ook voor zorgverleners. Laten wij hier op een vriendelijke manier samen doorheen komen.” 

Zorgverleners gezocht

Op dit moment kan het St Jansdal de zorg voor patiënten nog uitvoeren met haar eigen medewerkers. Zij ziet echter wel dat de zorg rondom Corona weer toeneemt en zoeken daarom voor de komende periode extra hulp voor de kliniek en de IC. “Met elkaar willen we de beste zorg kunnen blijven geven aan onze patiënten en daarbij kunnen we extra hulp goed gebruiken! Bent u BIG geregistreerd verpleegkundige, gediplomeerd verzorgende IG of IC-verpleegkundige? Kom dan de zorgverleners van het St Jansdal versterken.” Kijk voor vacatures op www.werkenbijstjansdal.nl