Afbeelding
Erik Wallenburg

Prijsuitreiking Zeewolde 'K WIS'T vrijdagavond 8 januari via LOZ

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Zeewolde was van maandag 28 tot en met woensdag 30 december voor de vijfde keer in de ban van de dorpsquiz Zeewolde ‘K WIS’T. Er hadden zich voor de lustrumeditie maar liefst 76 teams opgegeven. De quiz deed je niet zomaar even, er kwam heel wat speur-, denk- en puzzelwerk aan te pas. Er moesten 75 antwoorden worden gevonden en aan de reacties van de deelnemers te horen, kostte dit bij menigeen ook een gedeelte van de nachtrust. Uiteindelijk kwamen 71 teams hun antwoordenboekje woensdagavond 30 december weer inleveren bij een kraampje onder de arcade van Hobby-Time aan de Marktstraat.

Hoeveel leesboeken had de FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde op 30 november in haar bezit? Hoe heette het eerste fiets- en voetveer? Wie zaten er in het aanvangsbestuur van ASVZ ’82? Welke bestemming kreeg het oude raadhuis van Zeewolde later? Veel vragen gingen over (de geschiedenis van) Zeewolde. Als je verstand van postzegels, vruchtpitten of oude landkaarten had, kon dat ook zomaar enige goede antwoorden opleveren. Voor enkele vragen moest er worden geluisterd naar de Lokale Omroep Zeewolde. Eén vraag kwam al spelend van beiaardier Boudewijn Zwart. Heel het Kerkplein stond woensdagmiddag rond 15.30 uur vol quizdeelnemers, al luisterend naar het carillon. Uiteraard op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar, daarover mocht geen twijfel bestaan. Als extra attentie hadden alle deelnemers het door Erik Wallenburg gemaakte boekje ‘Hoofdbrekers’ gekregen, hetgeen een geste was van BrugMedia/Zeewolde Actueel. 

Vrijdagavond 8 januari (van 19.30 tot 20.30 uur) wordt de uitslag bekendgemaakt van Zeewolde ‘K WIS’T. Dat gebeurt in een rechtstreekse uitzending van de Lokale Omroep Zeewolde. De uitzending is eveneens te volgen via Facebook. Uiteraard zullen hierbij enige veelbesproken vragen en antwoorden worden behandeld. De hoofdprijs van de dorpsquiz bedraagt € 444,40 en voor het een na beste team ligt er € 222,20 klaar. Eerdere winnaars van de dorpsquiz waren De Regenboog/Christiaan Huygens (2016), het Vrijdagavondborrelclubje (2017 en 2019) en de Roverscouts (2018). Andere jaren konden de teams hun boekje met punten afhalen na afloop van de prijsuitreiking. Voor deze editie kan dat zaterdag 9 januari tussen 10.00 en 12.00 uur bij het kraampje naast Hobby-Time, waar de vraag- en antwoordenboekjes ook werden afgehaald en weer ingeleverd. De antwoorden van Zeewolde ‘K WIS’T zijn vanaf zaterdag 9 januari (13.00 uur) te zien op zeewoldekwist.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Windpark Zeewolde overhandigt boerenproducten aan de voedselbanken van Zeewolde en Almere.
Voedselbanken profiteren van burenactie Windpark Zeewolde Algemeen Instagram 15 uur geleden
Afbeelding
Land Art Weekend 2024: Een andere kijk op landschapskunst! Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Lanterstrand nog geen officiële zwemlocatie: Waterkwaliteit blijft een zorgenkindje Gemeente 15 uur geleden