Afbeelding
Erik Wallenburg

Al 42 teams opgegeven voor Zeewolde 'K WIS'T

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – De vijfde editie van Zeewolde ‘K WIS’T gaat door! Het ophalen en inleveren van het vragenboek gaat vanwege de coronamaatregelen echter wel anders dan voorgaande jaren.

Teams bestaan uit familieleden, vrienden, buren of clubgenoten van een (sport)vereniging. Ook is het mogelijk als school, bedrijf of goed doel mee te doen. Een team bestaat uit minimaal drie personen, maar vier is een aan te bevelen aantal (dit om de zoektocht naar antwoorden zoveel mogelijk te spreiden). Het is uiteraard aan de teams zelf wie zij verder als deelnemer of ‘hulplijn’ willen inzetten. Aanmelden kan door de button aan te klikken op de website www.zeewoldekwist.nl. De kosten voor deelname bedragen € 10,- per team. Dit bedrag kan worden overgemaakt op bankrekening IBAN NL37 ABNA 0433474173 t.n.v. VCZ (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde). Bij het overschrijven dient de teamnaam te worden vermeld. Alle deelnemende teams krijgen tevens enkele exemplaren van het boekje ‘Hoofdbrekers’ van Erik Wallenburg, dit omdat het dit jaar gaat om de eerste lustrumeditie van de quiz.

Het vragenboek met 75 vragen dient door slechts één teamlid op maandag 28 december opgehaald te worden bij Hobby-Time (Marktstraat 8) en twee dagen later op woensdag 30 december voorzien van antwoorden weer op hetzelfde adres te worden ingeleverd. Het ophalen en inleveren is mogelijk tussen 18.00 en 21.00 uur. Het dragen van een mondkapje is uiteraard verplicht bij het afhalen en terugbrengen, evenals het aanhouden van minimaal anderhalve meter onderlinge afstand en het zorgdragen voor een vlotte doorstroming. Deelnemers worden ook tijdens de quiz zelf nadrukkelijk verzocht zich aan de RIVM-richtlijnen te houden, bijvoorbeeld bij het erop uitgaan bij de vragen, waarvan de antwoorden mogelijk in of rond Zeewolde zijn te vinden.

Er hebben zich inmiddels 42 teams gemeld voor de vijfde editie van Zeewolde ‘K WIS’T. Voor het winnende team ligt er een geldprijs klaar van € 444,40 (dan heb je wat te ‘vieren’), het ‘zilveren’ team ontvangt een pot met daarin € 222,20. De prijsuitreiking van de plaatselijke quiz vindt plaats op vrijdag 8 januari 2021. Deze zal te zien zijn tijdens een uitzending van de Lokale Omroep Zeewolde.

Om al een klein beetje in de sfeer van Zeewolde ‘K WIS’T te komen, is hierbij een voorbeeldvraag te zien. Onder de inzenders van het juiste antwoord wordt een taart verloot. Antwoorden kunnen tot uiterlijk donderdag 7 januari worden gestuurd naar zeewoldekwist@gmail.com.