Afbeelding
Zeewolde Actueel

Team Vesterhavet wint lustrumeditie Zeewolde 'K WIS'T

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Het team Vesterhavet heeft de eerste prijs gewonnen bij de vijfde editie van Zeewolde ‘K WIS’T. Het Vrijdagavondborrelclubje, dat al twee keer eerder had gewonnen, moest het nu doen met de tweede prijs. Voor de twee winnende teams waren er geldbedragen van € 444,40 en € 220,20. In een rechtstreekse uitzending van de Lokale Omroep Zeewolde werd vrijdagavond 8 januari de uitslag bekendgemaakt. 

‘Vesterhavet’ is Deens voor ‘Noordzee’ en ook de naam van de Deense kotter van Cor en Emmie Bolt van de Rede. Het was ook naam van het team waarmee Cor en Emmie al vijf jaar van de partij zijn bij Zeewolde ‘K WIS’T. Elk jaar was er een klassering rond de tiende plaats. Met een zevende plek werd in 2019 de hoogste klassering behaald. En nu dus de eerste plaats! Het team Vesterhavet bestond uit Cor en Emmie Bolt, hun dochter Marije uit Amsterdam, de kleinkinderen Jonathan en Isabel en hun vrienden Maaike, Jelle, Tjeerd, Geke en Johan. Het Vrijdagavondborrelclubje bestond uit Henny en Jan Pieter Schelling, Henk en Thea Meijer, Ronald en Helga Hoekman, Jan en Anrie Veenink en Janneke Middelkamp. Uiteraard zetten de leden van het clubje bij het zoeken naar antwoorden ook hun kinderen en waar nodig andere hulplijnen in. 

De uitzending van vrijdagavond werd gepresenteerd door Stan Stokvis van de LOZ en Hendrik de Vries van Zeewolde ‘K WIS’T. Op de achtergrond was Erik Wallenburg, de bedenker van de meeste van de 75 vragen, aanwezig. Er waren veel vragen in de quiz die gezien de gegeven antwoorden niet al te moeilijk waren. Bij zijn presentatie sloeg Hendrik de Vries deze vragen over. Zo kon hij zich concentreren op vragen die de deelnemers wat meer ‘hoofdbrekers’ hadden opgeleverd, zoals waarvoor er in de beginjaren van Zeewolde een ‘bewijs van schenking’ was geweest (het carillon), wanneer het fiets- en voetveer in gebruik werd genomen (op 26 februari 1993) en wat de lengte van de Knardijk was (23 km). Een instinker was de vraag hoeveel Zeewoldenaren een ontwerp hadden ingeleverd voor het monument ‘Vlinder’ in 2005. Veel deelnemers hadden 23 ingevuld. Het goede antwoord was echter 18 (die tezamen 23 ontwerpen hadden ingestuurd). 

In totaal konden er 251 punten worden gescoord. Het gemiddeld aantal behaalde punten was 129,5. Het laagste aantal punten was 39. Van de 76 teams kwamen 71 hun boekje weer inleveren. De top-10 van de lustrumeditie was: 1. Vesterhavet 185 punten; 2. Vrijdagavondborrelclubje 183; 3. Zobeter 180; 4. Vadepluha 169; 5. Compagnertjes 168; 6. Baktip 167; 7. De Tokkies van de Dodaarsweg 164; 8. Flower Power Girlzz 157; 9. De Oliebollen 156; 10. Zeewolde, here we are 152. 

‘Vliegend reporter’ Mannes Schoppink kwam vrijdagavond de ingepakte geldprijzen bezorgen bij de twee winnende teams. De opname bij het Vrijdagavondborrelclubje ging in twee fases, daar de ‘zilveren’ familie eerst niet thuis was. Stan Stokvis vertelde nog dat ‘winnares’ Emmie Bolt vroeger zijn kleuterjuf was geweest op Het Mozaïek. De uitzending met de prijsuitreiking is terug te zien op de website van de LOZ en via Facebook. 

Alle antwoorden zijn terug te vinden op zeewoldekwist.nl. Zeewolde ‘K WIS’T werd mede mogelijk gemaakt door PUUR Zeewolde en de VCZ.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 23 uur geleden