Afbeelding
NMF Flevoland

Gratis warmtescan groot succes; bijna duizend Flevolanders ontdekken warmte-lekjes in hun woning

Algemeen

ZEEWOLDE - Energieloket Flevoland maakt via gratis warmtescans Flevolandse woningeigenaren bewust van onnodig warmteverlies in de woning. De actie vindt gretig aftrek. Bijna duizend woningeigenaren namen deze winter al deel en kregen zo zicht op mogelijke warmtelekken in de buitengevel. In alle gemeenten van Flevoland zijn inmiddels warmtescans uitgevoerd. 

Waarom een warmtescan?
Via een warmtescan krijgt de woningeigenaar zicht hoe het met de isolatie van de woning is gesteld. Een warmtescan is een infrarood-foto van de buitenkant van de woning. De thermografische foto laat zien waar warmte weglekt en waar warmteverlies optreedt. Warmteverlies kan optreden bij naden, gaten, kieren, zogeheten ‘koudebruggen’ en isolatiegebreken. Aan de hand van de gemaakte foto’s volgt een rapport met toelichting waar warmtelekjes zijn opgespoord.  

Interesse?
Vanwege de koude buitentemperatuur is er nog plaats voor het uitvoeren van gratis warmtescans. Boven de 10 graden kunnen er geen warmtescans meer worden uitgevoerd. Aanmelden kan via www.energieloketflevoland.nl/warmtescan. De warmtescans worden corona-veilig uitgevoerd: ze vinden buiten de woning plaats.

Meer informatie: Energieloket Flevoland: 0320-252004, e-mail: energieloket@nmfflevoland.nl of via de chat op www.energieloketflevoland.nl.