Zwerfafval
Zwerfafval Zeewolde Actueel

Landelijke Opschoondag: Wordt jouw buurt een afvalvrije schoonheid?

· leestijd 1 minuut Algemeen

 ZEEWOLDE - Het is 20 maart Landelijke Opschoondag. Ga je de deur uit voor een frisse neus? Maak er - rekeninghoudend met corona - dan gelijk een opschoon-ommetje van. Zo wordt jouw buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Eentje waar iedereen lentekriebels van krijgt. En gaan we, op gepaste afstand, samen voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland.

Zin om mee te doen? Opruimspullen van de gemeente nodig? Voor de actie kun je de hele maand maart je eigen grijper om afval op te pakken ophalen bij het Vraaghuis aan de Stevinweg 2. Dat kan vanaf dinsdag 9 maart op: 

- Dinsdag van 09.30 tot 11.30 uur

- Woensdag van 09.30 tot 11.30 uur

- Donderdag van 14.00 tot 15.00 uur 

“Niet alleen op 20 maart maken we Zeewolde nog een stukje schoner, dat willen we eigenlijk altijd doen. Daarom mag je de grijper houden, zodat je deze steeds weer kunt gebruiken”, meldt de gemeente. 

Schrijf je voor deze actie in via Supportervanschoon.nl

Je kunt je actie op de kaart zetten via supportervanschoon.nl. Vul je gegevens in en zij sturen je tegen verzendkosten handschoenen en afvalzakken. Het leuke is dat je op hun plattegrond kunt zien waar allemaal acties zijn. Kijk daar ook bij de update van de preventiemaatregelen van het RIVM.

Je kunt ook de app downloaden, dat is de litteratie-app. Je kunt daarmee lid worden van de community die op missie is om zwerfvuil uit te roeien. Maak je omgeving een klein beetje schoner en breng het resultaat in kaart op de app.

Win een prijs met je foto
Als je een foto van je actie mailt naar zeewoldeschoon@zeewolde.nl dan maak je kans op een prijs. Er zijn drie prijzen. De ludiekste, meest bijzondere en de slimste opruimactie maken kans op een prijs. Vergeet niet om je naam en je telefoonnummer in de mail te zetten met de foto natuurlijk.

Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Partnerbijdrages 26 mrt, 17:13
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 13): Zeewolde krijgt eigen brandweerkorps Algemeen 26 mrt, 16:04