V.l.n.r.: Paulus Brouwer van B&V Reclame; Arend Koekoek, vrijwilliger bij de voedselbank; Frits Grijsen, penningmeester van de Voedselbank en Sander Vermeer, vestigingsdirecteur Broekhuis Zeewolde.
V.l.n.r.: Paulus Brouwer van B&V Reclame; Arend Koekoek, vrijwilliger bij de voedselbank; Frits Grijsen, penningmeester van de Voedselbank en Sander Vermeer, vestigingsdirecteur Broekhuis Zeewolde. Eigen foto

Nieuwe bestelauto voor Voedselbank Zeewolde

Algemeen

ZEEWOLDE - Voedselbank Zeewolde heeft een nieuwe bestelauto. Bij garage Broekhuis Zeewolde werden vanmorgen, donderdag 4 maart, de sleutels van de nieuwe auto overhandigd. Namens de Voedselbank namen penningmeester Frits Grijsen en vrijwilliger Arend Koekoek deze in ontvangst uit handen van Sander Vermeer, vestigingsdirecteur van Broekhuis Zeewolde. Bij de levering van de auto was ook Paulus Brouwer van B&V Reclame aanwezig, zij namen de belettering voor hun rekening.

Volgens de Voedselbank was de vervanging van de auto hard nodig. “Door het stijgend aantal voedselpakketten door de coronacrisis zaten we aan de maximumcapaciteit van de vorige auto. Tijd om uit te kijken naar een andere en dan mèt koeling, ook een grote wens van de Voedselbank.” Garage Broekhuis vond een auto voor hen in Helmond: een Citroën Jumper uit november 2014, een vrij complete auto met een hydraulische laadklep, achteruitrijcamera, een laadvermogen van 770 kg en toch nog maar 54.515 km gereden. “Daar kunnen we weer even mee vooruit. En dat zal ook wel moeten, want zo’n uitgave kan de Voedselbank zich niet vaak veroorloven”, laat de penningmeester weten. 

De aankoop werd financieel mogelijk gemaakt door een royale gift van de Rotaryclub Zeewolde uit de alternatieve Nieuwjaarsduik en een eveneens forse donatie van een kerk uit Zeewolde die liever niet met name genoemd wil worden. “Daarnaast heeft de Voedselbank natuurlijk ook haar eigen autoreserve voor deze vervanging ingezet.”