Afbeelding
Rijkwaterstaat

Tweede weekendafsluiting ivm groot onderhoud A6 Lelystad-Noord en Ketelbrug

Algemeen

FLEVOLAND - Rijkswaterstaat voert van vrijdag 19 maart (20.00 uur) tot maandag 22 maart (05.00 uur) groot onderhoud uit aan de A6. Tijdens deze tweede weekendafsluiting is er geen verkeer mogelijk op de A6 tussen oprit (13) Urk en afrit (11) Lelystad-Noord in de richting van Almere.  

Vanaf vrijdag 19 maart 7.00 uur treft Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden. Het verkeer wordt dan over één rijstrook geleid. De afrit naar Swifterbant blijft bereikbaar.

Tijdens de weekendafsluiting vervangt Rijkwaterstaat delen van de fundering en het asfalt. Ook worden voorbereidingen getroffen om de rijbaan richting Almere in te richten voor 4 rijstroken, 2 in elke richting. Vanaf zondag 21 maart tot en met zondag 11 april rijdt het verkeer op 1 rijbaan waardoor de andere rijbaan vrij is voor werkzaamheden.  

“De onderhoudswerkzaamheden aan de A6 zijn nodig voor een betere doorstroming. De snelweg is na het onderhoud ook veiliger en stiller”, aldus Rijkswaterstaat, die deels de fundering vernieuwt en het asfval vervangt door een geluidreducerende deklaag. Daarnaast worden de duikers (de verbinding tussen twee wateren) vervangen en de vluchtstroken verbreed. 

Het groot onderhoud vindt plaats van januari tot en met juni 2021.

Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op https://www.rwsverkeersinfo.nl/   of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

 

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 11 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 13 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 13 uur geleden