Lucas
Lucas Zeewolde Actueel

Lucas schrijft brief aan Hugo de Jonge en krijgt er een terug!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Lucas uit de groep CH-B van De Regenboog/Christiaan Huygens schreef onlangs een brief aan ‘corona’-minister Hugo de Jonge en kreeg er een terug!

Lucas vertelde in zijn brief dat hij een achterkleinzoon is van minister Van Dijk (CDA). Hij had zijn overgrootvader echter nooit gekend. Cornelis Pieter (Kees) van Dijk overleed eind 2008 op 77-jarige leeftijd, vijf maanden voordat Lucas zou worden geboren. Van Dijk was van 1981 tot 1982 minister van Ontwikkelingssamenwerking in de kabinetten Van Agt II en III en van 1986 tot 1989 minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet Lubbers II. Lucas weet uit verhalen dat zijn overgrootvader erg trots was op zijn werk als minister van Binnenlandse Zaken, zo schrijft hij aan minister De Jonge. “Ik kijk en luister vaak naar u op tv, nu in coronatijd”, gaat Lucas verder. “En met de aankomende verkiezingen lijkt het mij bijzonder wat meer te weten te komen over uw werk en dat van mijn overgrootopa. Voor mezelf maar ook voor mijn klasgenoten.” Ook vertelt Lucas wat Christiaan Huygens precies is. “Het is een basisschool voor hoogbegaafde kinderen die met heel veel vragen in hun hoofd zitten.” Lucas smeedt het ijzer op het moment dat het heet is. “Zou u het leuk vinden mij te helpen mijn vragen te beantwoorden? Ik vind het namelijk best bijzonder om een achterkleinkind van hem te zijn.” Uiteraard vergeet Lucas niet te vragen of er ook een rondleiding mogelijk is bij de minister.

Hugo de Jonge bedankt Lucas voor zijn ‘mooie brief’. “Wat moet het bijzonder zijn om een minister in de familie te hebben gehad te hebben en wat jammer dat je je overgrootvader nooit meer hebt kunnen spreken. Hij had vast veel te vertellen! Sterker nog, ik had zelf ook wel een kop koffie met hem willen drinken”, zo schrijft De Jonge. De minister zou het ook het best leuk en interessant lijken om Lucas en zijn klasgenoten een keer rond te leiden. “Jullie zijn er ongelooflijk goed in om ministers zoals ik het vuur na aan de schenen te leggen. Helaas is het op het ministerie nu echt heel druk door corona. Lukt het je misschien om met je klas een stuk of tien vragen te bedenken en die naar me op te sturen? Dan ga ik mijn best doen om ze zo goed mogelijk te beantwoorden.”

Brief Lucas
Brief Hugo de Jonge
Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56