Afbeelding
Eigen foto

Vier 5 mei met een vrijheidsmaaltijdsoep van Petite-Cuisine en steun VluchtelingenWerk

Algemeen

ZEEWOLDE – Heel Flevoland kan op Bevrijdingsdag, 5 mei, genieten van een vrijheidsmaaltijdsoep. De Flevolandse vrijheidsmaaltijdsoep is een initiatief van Studio Daagsch, Nadia Zerouali en Sharon de Miranda in samenwerking met Kunstlinie, Bevrijdingsfestival Flevoland, Flevo Campus en diverse lokale horeaca- en cateringbedrijven, waaronder het Zeewoldense cateringbedrijf Petite-Cuisine van Sandra Bugter.

De vrijheidssoep is een lente chowder. Het soeprecept, dat in blikken verspreid in heel Nederland te koop is, komt van de Nederlandse kok, schrijfster en tv-presentatrice, Yvette van Boven. Professioneel chef-kok Sandra Bugter van Petite-Cuisine is zo vrij geweest om een eigen draai aan de soep te geven. Door haar buitenlandervaring is Sandra bekend met diverse uitheemse keukens en exotische kruiden. “Dus heb ik 80% van de basisreceptuur van de vrijheidssoep gebruikt, en aangepast tot mijn eigen receptuur!”, licht ze toe. De soep is verkrijgbaar in twee varianten; met kipgehaktballetjes en vegetarisch.

Bewustwording
Voor een liter overheerlijke Thaise pittige vrijheidssoep betaal je 6,95 euro. Daarvan doneert Petite-Cuisine 4 euro aan VluchtelingenWerk Nederland. Dit initiatief komt van Sandra Bugter zelf, die jarenlang voor VluchtelingenWerk in Zeewolde heeft gewerkt. “Ik zie het als een stukje bewustwording rond 4 en 5 mei”, licht ze toe. “Een aantal van mijn familieleden hebben de gruwelijkheden van diverse kampen overleefd. Uit hun mond hoorde ik hun verhalen. Daarna heb ik de gruwelijkheden van Syrische vluchtelingen aangehoord. Het in vrijheid kunnen leven in een democratie is een privilege die niet ieder land heeft. Daarom geef ik aan dit goede doel.”

De soep, zelf af te halen, is vanaf 30 april online te bestellen in de webwinkel via www.petite-cuisine.nl..

Dus, schuif op 5 mei aan tafel voor deze heerlijke soep en proef en ruik de smaak van vrijheid!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding