Afbeelding
Eigen foto

Kleur in ’t Wold

Algemeen

Zeewolde – Basisschool ’t Wold in Zeewolde bestaat al 39 jaar. De oudste school van Zeewolde is ooit begonnen in een noodgebouw aan de Dasselaarweg. Nu al 37 jaar in het midden van het dorp, letterlijk en figuurlijk in het midden van de samenleving. “Hoog tijd voor een update, een opfrissing, van het logo”, vond het MT van ’t Wold. “Want als het logo van ’t Wold in de krant geplaatst werd, was het helemaal zwart of soms in een Wold-blauwe variant, maar verder ontbrak tot op heden elke kleur. De basis van het logo en het achterliggende gedachtengoed wilden wij zeker niet kwijt, maar een fris 2.0 logo was de wens.”

Het oorspronkelijke logo was ontworpen door de alom bekende en geroemde Zeewolder tekenaar/ontwerper Erik Wallenburg, dus ook voor de nieuwe editie werd bij hem aangeklopt. “Erik was gelukkig bereid deze klus op zich te nemen. Na heel veel opties en kleine veranderingen is nu het nieuwe logo klaar om onthuld te worden, dus bij deze. Nog steeds met de ‘potloodboom’ (school en bos (Wold) en combinatie potloodstreep/water, en met de acht banen voor acht groepen en drie vlakken in het potlood voor de drie bouwen (onder-, midden- en bovenbouw). Nog steeds met het water en het bos van Zeewolde, maar nu een extra groen streepje om het bos (’t Wold) extra te benadrukken!

Onder dankzegging aan Erik Wallenburg mogen we het nieuwe logo van basisschool ’t Wold onthullen. ’t Wold met een zeer veelzijdige schoolpopulatie, een enthousiast team en nu ook een modern en kleurrijk logo.”