Team De Panterkidz
Team De Panterkidz obs Panta Rhei

Basisschool Panta Rhei in Benelux-finale van Lego League

Algemeen

ZEEWOLDE – Met een team kinderen uit groep 6 en 7, ‘de Panterkidz’ heeft basisschool Panta Rhei dit schooljaar voor het eerst meegedaan aan de First Lego League Challenge. Zaterdag 27 maart was de regiofinale van Flevoland. Team ‘de Panterkidz’ won de prijs voor beste robotontwerp en werd tweede van het totaal. Daarmee hebben ze een plek in de Benelux-finale verdiend die op zaterdag 17 april gehouden zal worden. “Dit jaar helaas online; we waren wel graag met het team naar Brussel gegaan!”, laat de school weten.

Bij de Lego League gaan jongeren onderling de strijd aan met hun zelf ontworpen en geprogrammeerde Lego-robots. Welke robot voert de missies het beste uit? Daarnaast denken zij rond het thema een slimme innovatie uit en presenteren dat aan een deskundige jury. Tegelijkertijd beoordeelt de jury het (leer)proces en het teamwork (de Core Values) van elk team. De winnaar van de regiofinale gaat naar de Beneluxfinale… en misschien wel naar de Wereldfinale!

Team ‘De Panterkidz’ heeft vooral punten verzameld met de Core Values. “Ze hebben erg goed samengewerkt, het onderzoek rond het thema Replay (bewegen) goed vormgegeven en een innovatieve game bedacht om gamers aan het bewegen te krijgen”, aldus de jury.

“Vaak kiezen basisscholen ervoor om met de plusklas aan dit project mee te doen”, vertelt leerkracht Judith Meijer, tevens coach van het team, “maar wij van Panta Rhei zijn met de hele klas begonnen en hebben gekeken welke kinderen het doorzettingsvermogen en de creativiteit hadden om het project tot een goed einde te brengen.” Kinderen met deze talenten vormden uiteindelijk het team ‘de Panterkidz’. Ook voor juf Judith was het de eerste keer dat ze aan dit project mee deed. “Het is goed bevallen. Volgend jaar doe ik zeker weer mee.”

Meer info: https://www.beleefjeberoep.nl/first-lego-league/

missietafel met robot
Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 10 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 12 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 12 uur geleden