Afbeelding
Saskia de Wijk

Verkeerssituatie Koraal aangepast om jeugdoverlast tegen te gaan

Gemeente

ZEEWOLDE – Bewoners rond de Koraal worden al langere tijd geteisterd door jeugdoverlast. De parkeerplaats rondom het appartementencomplex is in trek bij jongeren om, met en zonder auto, scooter of brommer, bij elkaar te komen. De overlast bestaat onder meer uit geschreeuw, het afsteken van vuurwerk en het achterlaten van afval. Om de overlast de kop in te drukken wordt de parkeerplaats doodlopend gemaakt.

Gemeente en politie is tot de maatregel gekomen in overleg met straathoekwerk, de beheerder van het appartementencomplex en de buurtbewoners. “Samen met de afdeling Beheer Openbare Ruimte zijn we tot de conclusie gekomen dat een tijdelijke afsluiting op dit moment het meest passend is”, licht burgmeester Gorter toe. De maatregel houdt concreet in dat de ingang van de parkeerplaats vanaf de Kringloop wordt afgesloten met betonblokken. “Door de vluchtwegen te beperken wordt de pakkans vergroot. We hopen hiermee de overlast te minimaliseren.” Het betreft vooralsnog een tijdelijke afsluiting met een maximale duur van 12 weken. Tijdens de afsluiting wordt gekeken of de maatregel het gewenste effect heeft.

Het voorstel is positief ontvangen door de bewoners van het appartementencomplex, alsmede de directeuren van de nabijgelegen basisscholen en kinderopvang.