Afbeelding
IVN Zeewolde

Leer alles over het gebruik van kruiden

Algemeen

ZEEWOLDE - Rozemarijn, koriander, dille en tijm: zomaar wat kruiden die tegenwoordig dagelijks in de keuken worden gebruikt. Om meer te leren over kruiden en de toepassing ervan organiseert IVN Zeewolde op zondagmiddag 4 juli de workshop ‘Gebruik van kruiden’. 

Leden van de IVN-kruidentuingroep vertellen tijdens de workshop alles over het kweken, oogsten, bewaren en het gebruik van de verschillende soorten. Natuurlijk gaan alle deelnemers ook zelf met kruiden aan de slag.

De workshop begint op een bijzondere plek: in de schitterende kruidentuin van de Roode Schuur. In de tuin staan heel veel verschillende soorten kruiden, op een rustige plek met veel beschutting. Iedereen die meedoet aan de workshop krijgt de kans iets lekkers te maken met de verse kruiden. Denk aan het bereiden van kruidenazijn, kruidenboter en kruidenthee. Ook is er aandacht voor de geneeskrachtige werking van sommige soorten.

Deelnemen? IVN-leden en kinderen betalen 2,50 euro, voor niet-leden kost het 5 euro. De workshop begint op zondag 4 juli om 13.30 uur in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 in Zeewolde. 

Meer informatie is te vinden op www.ivn.nl/zeewolde. Vragen? Neem contact op met Jan Zuidberg (06- 4864 9265).