Voorbeeld festival
Voorbeeld festival A. Esteve

Graceland Festival XL roept vragen op bij Leefbaar Zeewolde

Cultuur

ZEEWOLDE – Op het scouting landgoed staat voor 18 tot en met 22 augustus een Festival XL gepland onder de naam Graceland. Het festival roept vragen op bij Leefbaar Zeewolde, die deze voorlegt aan het college van B en W. 

De fractie van LZ geeft aan uit de media te hebben vernomen dat Scouting-organisatie en Staatsbosbeheer goedkeuring hebben gegeven voor het houden van dit evenement en dat een evenementenvergunning bij de gemeente hiervoor is ingediend. En dat tevens inwoners van Zeewolde bezorgd zijn voor geluidsoverlast en hiertegen bewaar hebben gemaakt. 

“Wij zijn van mening dat op het Scoutinglandgoed alleen scouting gerelateerde activiteiten kunnen plaats vinden waarbij geluidsoverlast moet worden voorkomen, conform de kaders die eerder zijn vastgesteld door de gemeenteraad”, aldus de fractie. “Met de goedkeuring voor dit festival door scouting organisatie en SSB lijken deze kaders te worden overtreden.”

De fractie van LZ wil dan ook het volgende weten van het college: 

1. Is het college bekend met de komst van het Festival XL Graceland? 

2. Wat is de overweging van het college om eventueel instemming te geven aan dit festival in het kader van de evenementenvergunning? 

3. Heeft het college zicht op de mate van geluidsproductie die dit Festival XL met zich mee brengt? 

4. Is het college ermee bekend dat er in een overlappende periode, namelijk van 16 juli t/m 31 augustus ook een Camping de Wereld op het scouting landgoed aanwezig is? 

5. Kan het college beargumenteren waarom zij van mening is dat deze activiteiten binnen de kaders en vergunningaanvraag van het Scoutinglandgoed kunnen plaatsvinden?