Afbeelding
Provincie Flevoland

Nijkerkerweg vanaf 23 augustus drie weken dicht

Algemeen

ZEEWOLDE - Vanaf maandag 23 augustus gaat de Nijkerkerweg (N301) tussen de rotonde Gooiseweg (N305) en de Spiekweg (N705) voor drie weken dicht. De afsluiting heeft te maken met de laatste werkzaamheden van de verdubbeling van de Gooiseweg. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Omleidingsroute
Verkeer komend uit Nijkerk naar Almere, Hilversum (A27) of vakantiepark de Eemhof rijdt om via  de A28/A1/A27 of via de N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost (en omgekeerd). Verkeer komend uit Nijkerk naar Zeewolde/Harderwijk rijdt om via de N301 Nijkerkerweg en N705 Spiekweg (en omgekeerd). Verkeer tussen Almere en Zeewolde kan over de N305 Gooiseweg rijden. Ter hoogte van de rotonde met de N301 Nijkerkerweg rijdt het verkeer over de noordelijke rijbaan en is er één rijstrook per richting beschikbaar en kan het verkeer alleen rechtdoor.

Nijkerkerpad alleen voor bestemmingsverkeer

Om sluipverkeer te weren is het in deze periode niet mogelijk vanaf de Gooiseweg het Nijkerkerpad te bereiken. Ook wordt het Nijkerkerpad bij de rotonde Spiekweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen bestemmingsverkeer kan gebruik maken van het Nijkerkerpad. Een verkeersregelaar houdt het onbestemde verkeer tegen.

Na 13 september

Na drie weken wordt de noordbaan van de rotonde aangepast op de nieuwe situatie. Verkeer van Nijkerk naar Almere rijdt dan nog steeds om via de A28/A1/A27 of N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost. Verkeer van Almere naar Nijkerk kan wel via de N305 Gooiseweg. Verkeer van Zeewolde naar Nijkerk rijdt om via de N705 Spiekweg. Verkeer van Nijkerk naar Zeewolde kan wel via de N301Nijkerkerweg en N305 Gooiseweg.

Zaterdag 25 september zijn alle werkzaamheden voor de verdubbeling van de Gooiseweg gereed.