Afbeelding
eigen foto

Virtuele kijk op ons klimaat

Algemeen

ZEEWOLDE - Iedereen moet zich aanpassen aan de veranderingen van het klimaat. Provincie Flevoland, FlevoMeer Bibliotheek, Rioolbeheer Zeewolde, RSG Slingerbos|Levant, gemeente Zeewolde en We-Are-VR/UC360 hebben een unieke manier gevonden om inwoners van Zeewolde duidelijk te maken hoe zij zelf een steentje kunnen bijdragen aan het klimaatprobleem. Het resultaat is te zien op vrijdag 10 en 17 september in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde tijdens VeRgezicht op klimaat.

Jong en oud krijgen door middel van een VR-film een uniek virtueel kijkje op ons klimaat te zien. Daarna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over klimaatproblematiek en wordt er een quiz gespeeld.

Iedereen vanaf 10 jaar is van harte welkom om deel te nemen aan VeRgezicht op klimaat. Er zijn meerdere sessies: vrijdag 10 september om 16.00 uur en 18.30 uur en 17 september om 18.30 uur. Graag aanmelden via de website of een kaartje reserveren via de website.

Gevolgen klimaatproblematiek
De gevolgen van de klimaatproblematiek zijn onvoldoende duidelijk voor het grote publiek. De urgentie om tot gedragsverandering te komen, ontbreekt. In Flevoland doen gemeenten en het waterschap veel moeite om duidelijk te maken dat er een probleem is en dat daar een oplossing voor moet komen.

Virtual Reality is een ultramoderne techniek waarbij met een 360 graden camera beelden worden opgenomen en animaties kunnen worden toegevoegd. Met animaties kan worden verbeeld wat de gevolgen kunnen zijn van klimaatverandering. Door middel van een speciale VR-bril kun je de film bekijken.