Afbeelding
Klimaatcrisis Coalitie

Flevolanders samen naar de landelijke Klimaatmars op 6 november

· leestijd 1 minuut Algemeen

AMSTERDAM - Op zaterdag 6 november vindt in Amsterdam de landelijke Klimaatmars plaats. Het doel van deze mars, de grootste klimaatbetoging ooit in Nederland gehouden, is de politiek op te roepen veel snéller veel méér te doen aan de klimaatcrisis. Vanuit heel Flevoland reizen deelnemers samen naar Amsterdam – met bus en trein óf op de fiets.

De landelijke Klimaatmars is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van tien landelijke organisaties waaronder Oxfam Novib, FNV, Milieudefensie en Grootouders voor het Klimaat. De mars gaat om 13:00 uur van start op de Dam, om 15:00 uur start een grote manifestatie in het Westerpark in Amsterdam.

De Flevolandse afdeling van de Klimaatcrisis Coalitie organiseert samenreisevenementen, zodat deelnemers uit heel Flevoland op 6 november samen naar Amsterdam kunnen gaan. Specifieke informatie over het samenreizen vanuit Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Urk en Zeewolde is te vinden op www.facebook.com/KlimaatmarsFlevoland; daar kunnen deelnemers zich ook aanmelden maar dit is niet verplicht.

Gezamenlijk nemen alle Flevolandse deelnemers zaterdagochtend op station Almere Centrum de trein van 11:12 uur richting Amsterdam. In verband met werkzaamheden bij Amsterdam CS wordt in Duivendrecht overgestapt op de metro. Geadviseerd wordt de reis van tevoren aan te melden op NS.nl, mondkapjes in het OV zijn nog altijd verplicht.

Sportieve Flevolanders kunnen zich aansluiten bij een fietstocht naar Amsterdam. Deelnemers hieraan verzamelen zich om 08:45 uur op het Stadhuisplein in Almere Stad of om 09:00 uur bij de P&R-parkeerplaats van transferium ’t Oor. Dit transferium ligt bij fietsknooppunt 77 in Almere, met de auto is het bereikbaar via de A6 (afslag Almere Haven). De fietstocht van ongeveer 32 kilometer is breed toegankelijk, er wordt in een rustig tempo gefietst en onderweg wordt gestopt om iets te eten en te drinken.

Meer informatie over de grote Klimaatmars is te vinden op www.klimaatmars.nl Met vragen over de samenreisevenementen vanuit Flevoland is de organisatie per e-mail te bereiken op flevoland.klimaatmars@gmail.com.