Kerstmuts
Kerstmuts Eigen foto

Warme wintermutsen, home made, voor de voedselbank

Algemeen

ZEEWOLDE – In de koude maanden is een warme wollen muts een leuk en tegelijk nuttig cadeau. Wie dagelijks door weer en wind moet zal dat volmondig beamen. Inge Wagemaker maakt ze, haakt ze, één per avond, en de opbrengst gaat volledig naar de voedselbank. “Het streefbedrag is duizend euro, en ik heb daarvoor al een aardig voorraadje. Maar op is op!”, zegt ze erbij.

Inge woonde 30 jaar in Rotterdam en verruilde kort geleden de drukte en de krapte voor de rust en de ruimte. Haar werkgever stationeerde haar in de noordelijke strook van het Gooi, en dan is ‘aan de overkant gaan kijken’ een logische stap. “Zo werd het Zeewolde”, vertelt ze. “We werden er meteen verliefd op. We wonen hier nu ruim een jaar, en we hebben geen moment spijt gehad van de beslissing om hier neer te strijken.” 

Haken, en in het bijzonder het haken van mutsen, kwam min of meer toevallig op haar weg. Concentratieverlies als gevolg van narcose bracht wat ongemak. “Ik lees graag en veel, maar dat ging even niet. Iemand opperde: probeer eens of haken iets voor je is. YouTube-filmpjes opgezocht om te kijken hoe dat moest, en ik raakte meteen verslingerd. Ik lees allang weer prima, maar dat haken, dat ben ik met plezier blijven doen.” 

In vele kleuren, verschillende kwaliteiten wol, met of zonder pompon, Inge heeft een flinke voorraad. Wie geïnteresseerd is kan dat melden via ingewagemaker@hotmail.com, waarna op afspraak een muts kan worden uitgezocht uit het assortiment. Ze kosten €15,- per stuk, en er kan gepind worden. “De hele winst van elke verkochte muts is voor de voedselbank. Ik sta volgende maand ook met een kraampje op de Kerstmarkt. Tenzij ik dan al uitverkocht ben, natuurlijk. Dat zou mooi zijn!” 

Zonder bol...
Mét bol...
... en hemelsblauw.