v.l.n.r. Martin Prins, uitvoerder Heijmans Huizen, Erik Vos, directeur Heijmans Huizen en Bertho Eding, plaatsvervangend directeur-bestuurder Woonpalet.
v.l.n.r. Martin Prins, uitvoerder Heijmans Huizen, Erik Vos, directeur Heijmans Huizen en Bertho Eding, plaatsvervangend directeur-bestuurder Woonpalet. Woonpalet

Woonpalet: ‘Bouw 31 eengezinswoningen Eilandenrijk gestart’

Algemeen

ZEEWOLDE - Knallende confetti markeerde op 14 december de start van de bouw van 31 sociale huurwoningen in de Polderwijk. De woningen worden door Woonpalet gebouwd in Havenkwartier schuin naast de rode ophaalbrug bij de sluis. 

Het project omvat 31 eengezinswoningen, variërend van grote markante hoekwoningen, ruime tussenwoningen tot extra smalle, slim ingedeelde, woningen.

 “Vanzelfsprekend voldoen de woningen aan de huidige duurzaamheidseisen”, laat Woonpalet weten, “maar er is meer.” Binnen het duurzaamheidskader dat de gemeente Zeewolde opstelde voor woningen in Eilandenrijk, pasten Heijmans Huizen en Woonpalet verschillende zaken toe die een bijdrage leveren aan klimaatadaptatie en biodiversiteit. “In het kader van klimaatadaptatie is de regenwaterafvoer bijvoorbeeld geregeld via het maaiveld en wordt er bij elke woning een regenton geplaatst. Door de gevels te voorzien van nestkastjes voor gierzwaluw, huismus en vleermuis wordt een bijdrage geleverd aan biodiversiteit. Verder krijgen de buitenbergingen een mos-sedumdak; waarbij het mos en lage plantjes regenwater absorbeert, de omgeving verkoelt en de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten bevordert.” Door dit soort elementen tonen partijen ook op dit front aan hun verantwoordelijkheden te nemen.

 (De tekst loop onder de foto door)


Art impression Inbo Architecten

De woningen zijn ontworpen door Inbo Architecten uit Heerenveen. De woningen zijn inmiddels geadverteerd en naar verwachting worden ze in het najaar van 2022 opgeleverd.