Lijsttrekker Tamara Baas trapt de campagne van de ChristenUnie af
Lijsttrekker Tamara Baas trapt de campagne van de ChristenUnie af ChristenUnie

ChristenUnie maakt als eerste kandidatenlijst bekend

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De ChristenUnie gaat de raadsverkiezingen van maart 2022 in met 28 mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 80 jaar en met diverse achtergronden. Zij gaan er samen voor in Zeewolde met als thema: ‘Samen recht doen’.

Bekenden op de lijst zijn onder anderen lijsttrekker Tamara Baas en Erik van de Beld. Voor de verkiezingen in maart 2022 hebben diverse mensen laten weten de ChristenUnie actief te willen steunen door op de kieslijst te staan, zoals Gerard den Bakker, Rochelle de Buck, Klaas Timmerman, Femke van Wijk, Bert Kamsteeg en Xiong Vosslamber. Qua leeftijd is er een brede vertegenwoordiging terug te zien. De huidige raadsleden Harry Hübbers en Ernst Bron en de vertrekkende wethouder Ewout Suithoff zijn ‘lijstduwer’.

Hieronder een aantal van hen aan het woord over hun keuze voor de ChristenUnie.

Waarom ChristenUnie?

Gerard den Bakker (38 jaar): “ChristenUnie sluit aan bij wat ik belangrijk vind. De balans tussen ethiek en politiek, het opkomen voor kwetsbaren in de samenleving en de wijze waarop christelijke waarden uitgedragen worden spreken mij enorm aan.”

Magdaleen van der Bijl (74 jaar): “Een samenleving waar recht en gerechtigheid hoog in het vaandel staan, met de leefregels die ons in de Bijbel worden voorgehouden, dat is de samenleving waar de ChristenUnie voor staat en dat is waar ik warm van word.”

Jacco Petersen (18 jaar): “Het geloof overbrengen in de politiek en daardoor in de samenleving, vind ik belangrijk. Daarnaast hoop ik op deze manier jongeren te stimuleren bewust te gaan stemmen. Stemmen voor wat je belangrijk vindt.”

Complete lijst

De complete kandidatenlijst van de ChristenUnie ziet er als volgt uit: 1. Tamara Baas, 2. Erik van de Beld, 3. Gerard den Bakker, 4. Arjan Kremer, 5. Femke van Wijk, 6. Hetty Smit, 7. Klaas Timmerman, 8. Karen van der Meulen, 9. Bert Kamsteeg, 10. Rieke Elsenbroek, 11. Gerda Galenkamp, 12. Jan Kooistra, 13. Annemarie van Raalten, 14. Xiong Vosslamber, 15. Rochelle de Buck, 16. Hans Dankers, 17. Natasja Bruining, 18. Jacco Petersen, 19. Therese Petersen, 20. Matthijs Winter, 21. Wim de Putter, 22. Sjaak Verstraten, 23. Andries van den Berg, 24. Thijs van Daalen, 25. Magdaleen van der Bijl, 26. Harry Hübbers, 27. Ernst Bron, 28. Ewout Suithoff.

De foto is in november vóór de huidige lockdown gemaakt.