Afbeelding
OV-ambassadeurs

Online informatiebijeenkomsten over het reizen met het OV

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Bent u 55+ en wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Of heeft u vragen over de coronamaatregelen in het OV of  wilt u informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen? Het kan ook zijn dat u (onverwachts) noodgedwongen afhankelijk van het OV bent maar nog niet hoe het werkt. De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg.  

Het telefonisch OV-spreekuur  (tel 038-303 70 10) geeft senioren de mogelijkheid om hun vragen over het reizen met het trein en bus beantwoord te krijgen. OV-ambassadeurs zitten klaar om mensen hiermee ‘op weg’ te helpen. Het telefonisch spreekuur is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur en dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur.

Interactieve online bijeenkomsten
Naast het telefonisch spreekuur zijn er ook interactieve informatiebijeenkomsten waarin deelnemers online uitleg krijgen over hoe reizen met het openbaar vervoer in z’n werk gaat. Tijdens deze online bijeenkomsten is er tevens gelegenheid om vragen te stellen aan de OV-ambassadeurs.

Er zijn interactieve bijeenkomsten gepland op:
donderdag 20 januari, maandag 24 januari 2022
dinsdag 1 februari, woensdag 16 februari 2022
dinsdag 15 maart 2022
De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur.

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.

Aanmelden voor een online bijeenkomst kan via een e-mail naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefonisch, tel 038 – 45 40 130. Deelnemers ontvangen een inlogcode.
Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden.
Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding.
Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.

Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur