Liv en Mart sjouwen een tafel de vrachtwagen in
Liv en Mart sjouwen een tafel de vrachtwagen in Eigen foto

Meubilair Toermalijn krijgt tweede leven

Algemeen

ZEEWOLDE - Basisschool de Toermalijn kreeg donderdag 3 februari nieuw meubilair. Het voormalige meubilair gaat op transport naar Curaçao, waar het een tweede leven krijgt. 

Alle klassen werden in oktober al voorzien van een prachtige nieuwe kastenwand, waarin het digibord volledig is geïntegreerd. Vorige week werden de tafels en stoelen voor veertien klassen geleverd. Naast de vaste tafels en stoelen krijgt iedere klas ook een tafel om staand aan te kunnen werken, een hoefijzervormige instructietafel en een heerlijke zitbank om op te lezen.

Op woensdagochtend werd eerst het oude meubilair uit de school gehaald. Meer dan 300 tafels en stoelen werden door de kinderen zelf naar het schoolplein gebracht, waar een vrachtauto met een enorme oplegger klaarstond. Deze bracht de complete inventaris naar de Stichting Miss IQ in Alkmaar. Deze stichting, die basisscholen ondersteunt in achterstandswijken in Curaçao, verzorgt het transport naar Curaçao, waar het meubilair dus een tweede leven krijgt. De stichting wil op deze manier bijdragen aan een beter lot voor kansarme schoolkinderen.

Op beide dagen was er hulp van veel kinderen op de Toermalijn en werd deze megaklus een prachtig voorbeeld van ‘vele handen maken licht werk’.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00