Op werkbezoek bij de Coop
Op werkbezoek bij de Coop Eigen foto

Team Het Mozaïek bereidt zich voor op First Lego League

Algemeen

ZEEWOLDE - Op basisschool Het Mozaïek bereiden een aantal kinderen zich voor op de Lego League wedstrijd: Chelsey , Floor, Madeline, Marieke, Niels, Warner, Gide en Sanne. Met als coaches: Anne Marie, Annemiek en Greke.

De First Lego League is een wedstrijd voor kinderen van groep 8 tot en met klas 2. Het is een wedstrijd met lego en een robot. De kinderen doen op verschillende onderdelen mee. Als eerste programmeren; de robot moet missies uitvoeren. Het programmeren doet de robotgroep.

Het tweede onderdeel doet de projectgroep. Die hebben een soort stappenplan dat ze moeten doen. Eerst bedenken ze een probleem, en daarna een oplossing. 

Het thema van dit jaar is Cargo Connect. Het team heeft een milieuvriendelijke oplossing bedacht. Dat leek ze het beste. Ze betrekken de klas er ook bij door een spandoek te laten maken.

Het lego-team is onlnags op werkbezoek bij de Coop, om te kijken hoe alles werkt en hoe het gaat als de grote vrachtwagen komt. Daar kwamen ze er ook achter dat de baas van de Coop ook van lego houdt!

De voorbereidingen verlopen goed, maar de wedstrijd is al in zicht. “Dus we moeten wel hard doorwerken”, zegt Madeline van Raalten uit groep 8. Het team is erg blij met alle support die ze krijgen. Zo worden ze gesponsord door: OIG, AvH Audio en de Coop. Daardoor is er voor hen een stuk meer mogelijk geworden. Vier jaar geleden sponsorde o’Kees Het Mozaiek met een prachtige wedstrijdtafel. “Die wordt nog steeds gebruikt!”

De wedstrijd is op 2 april, in het stadscollege Almere. Tot dan blijven ze programmeren!

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00