Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwemmen-fietsen-lopen: écht voor iedereen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Op vrijdag 24 juni vormt de Triathlon for All het allereerste gedeelte van de Zeewolde Endurance. Een deel waarbij de drempels erg laag liggen, daadwerkelijk bedoeld om deelname voor iedereen mogelijk te maken.

Om het juiste beeld van dit evenement te schetsen, gaan we in de historie even terug naar het jaar 2018. Toenmalig wethouder Rein Zijlstra werd voor het allereerste startsein van de Triathlon for All door Omroep Flevoland geïnterviewd en gaf aan: “Hartstikke mooi dat er voor alle mogelijke doelgroepen een afstand georganiseerd wordt. Iedereen moet toch kunnen zeggen: ‘ik heb in Zeewolde aan een triathlon meegedaan.’ Prachtig toch?”. Zijlstra zag je op de filmbeelden na afloop een lekker bakje koffie drinken en een stukje cake eten met de G-sporters, voordat zij weer uitgerust op de fiets stapten.

Een van de organisatoren is Harry de Meijer, in Zeewolde best een bekend gezicht bij de organisatie van het Dorpsvolleybaltoernooi en het Beachvolleybaltoernooi. Lopers zullen hem wellicht kennen van de vele marathons die hij volbracht heeft, de beklimming van de Kilimanjaro of grote wandelevenementen. Harry: “Bij de Triatlon for All bestaat een deel van de deelnemers uit mensen met een beperking en een deel uit senioren vanaf 50 jaar (maar de meesten zijn ruim ouder). Daarnaast hebben we veel vrijwilligers uit de hoek van de wandelafdeling van Atletiek Zeewolde en de WTC.
Het leukst in mijn herinnering waren de binnenkomsten steeds met de gehele groep (senioren en mensen met een beperking onder het spandoek van de Endurance door). Hier werden veel deelnemers opgewacht door familie en vrienden. Het gaf een beetje het Vierdaagse gevoel zoals dat ook in Nijmegen is als je binnenkomt.
De Triathlon for All is voor iedereen op zijn eigen niveau zwemmen, fietsen en wandelen. Spannend om te organiseren, je moet met heel veel zaken rekening houden: Senioren van alle leeftijden in combinatie met mensen met een beperking.”

Vrijwilligster vanuit de wandelgroep Tanya Pelle gaf een reactie vanuit het veld. “Ik heb het een super leuk evenement gevonden. Het is niet zwaar. En de hele dag hebben we plezier gehad. Het was erg goed georganiseerd. Petje af.”

Meer informatie: https://www.zeewolde-endurance.nl/