Afbeelding
Foto: Basisschool 't Wold

Basisschool ’t Wold viert 40-jarig bestaan met ‘Woldontmoetingsfeest’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – De oudste basisschool van Zeewolde, ’t Wold, houdt op donderdag 2 juni van 16.00 tot 20.00 uur een ‘Woldontmoetingsfeest’. Het is een soort reünie, maar dan zonder compleet programma en samenbrengen van schooljaren. Het Woldontmoetingsfeest wordt gevierd in verband met het 40-jarig bestaan van de school en is bedoeld voor oud-leerlingen, ouders, oud-ouders, leerkrachten en oud-leerkrachten. De organisatie wil niet wachten tot de school 50 jaar bestaat, bij de ouders en leerkrachten van het eerste uur beginnen de jaren immers ook te tellen.

School in het riet

“We verwachten een zeer gezellige avond met talrijke anekdotes en verhalen, bijvoorbeeld over 40 jaar kamp Ameland en vele jaren kamp Epe”, aldus Elja Westerveen namens de organisatie van het Woldontmoetingsfeest. “Ook de herinneringen aan de school in het riet, toen er nog geen dorp was, zullen zeer waarschijnlijk verteld worden.” Via Facebook hebben enige oud-leerlingen reeds contact met elkaar gezocht, ten einde elkaar op 2 juni te kunnen ontmoeten. De eerste aanmeldingen zijn ook al binnen, maar er worden er nog veel meer verwacht.

Wold 2.0

Eigenlijk bestond ’t Wold afgelopen augustus al 40 jaar, maar toen stond corona in de weg om hier op feestelijke wijze aandacht aan te besteden. ’t Wold bestaat inmiddels dus al meer dan 40 jaar en is ontegenzeggelijk verankerd in de Zeewolder samenleving. De huidige leerlingen worden evenmin vergeten bij de uitgestelde viering van de 40e verjaardag. Op woensdag 1 juni is er voor hen een sportieve dag en vrijdag 3 juni wordt er een culturele en muzikale dag gehouden. Afgelopen jaar werd er een nieuwe vloer gelegd in de school aan de Flevoweg en kwam er nieuw meubilair. Op het Woldontmoetingsfeest van donderdag 2 juni is het zodoende mogelijk een kijkje te nemen in ‘’t Wold 2.0’. De leerlingen zullen rond de feestelijke data werken over het onderwijs van vroeger en hierover zal tevens een tentoonstelling worden gehouden. Aanmelden voor het Woldontmoetingsfeest kan via 40jaarwold@gmail.com. De kosten bedragen 25 euro, hetgeen inclusief een complete barbecue en vier consumpties is.