Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Molenhof in Polderwijk plek voor zowel koop- als huurwoningen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Met de onthulling van de plaquette werd dinsdagmiddag 21 juni feestelijk gemarkeerd dat Zeewolde een ‘Knarrenhof’ rijker is. De naam ervan is Molenhof en dezw werd gerealiseerd aan de Windlust in de Polderwijk. 

Knarrenhof is een hof waar mensen kiezen voor ‘nabuurschap’. Met voldoende privacy, een eigen huis en terras, maar met een gemeenschappelijke binnentuin en een ‘Hofhuys’.

De woningen 

De woningen zijn ontworpen door Inbo Architecten en gebouwd door Aannemersbedrijf Haafkes. Het gaat om zestien koop- en zeven sociale huurwoningen. Molenhof is de zesde Knarrenhof (genoemd naar de ‘Krasse Knarren’ van Koot en Bie) van Nederland. De eerste hoven kwam tot stand in Zwolle en Hardenberg. Die van Zeewolde is de eerste in Flevoland. Alle knarrenhofwoningen in Nederland hebben een basisplattegrond die voldoet aan de vereisten van het knarrenhofconcept, namelijk dat de woningen levensloopbestendig zijn. Elke hof heeft wél een eigen uitstraling. Opvallend aan de uitstraling van Molenhof zijn de mooie gevelelementen, zoals de gemetselde penanten. Door de gevelstenen om en om wat uit te laten steken, ontstaat er een mooi detail. Verder zit er chipperwerk tussen het metselwerk. Chipperen is het aansmeren van een stuk van de gevel met mortel. Door de mortel heen is hier en daar het metselwerk te zien. Bijzonder is dat de gechipperde gevelvlakken steeds lijken te veranderen, afhankelijk van het licht. Mooie, moderne details dus, die Molenhof een unieke uitstraling geven.

De huurwoningen zijn gespikkeld en verspreid over de hof. Een bewuste keuze. Want samen in een hof wonen, betekent ook omzien naar elkaar en dan maakt het niet uit of je in een koop- of huurwoning woont.

Sneltreinvaart 

Voor knarrenhofbegrippen is Molenhof in sneltreinvaart gerealiseerd. Begin 2018 vonden de eerste verkennende gesprekken plaats tussen Knarrenhof en de gemeente Zeewolde. De gesprekken waren vanaf het begin positief. Ook de uitnodiging aan Woonpalet om deel te nemen werd positief ontvangen. In de zomer van 2018 vond de eerste bewonersavond plaats en dinsdagmiddag was er de feestelijke oplevering met mooie cadeaus van Woonpalet, Haafkes en Knarrenhof.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!