Afbeelding
Foto: M.J. van Reen

Collega’s verrassen veearts Barend-Jan ten Voorde op zijn een na laatste werkdag

Algemeen

ZEEWOLDE - Rundveedierenarts Barend-Jan ten Voorde gaat op 1 oktober met pensioen. Afgelopen dinsdag, op zijn een na laatste werkdag, werd hij door zijn collega’s in het zonnetje gezet.

Dat gebeurde tijdens zijn werkbezoek aan boer Arjen Verschure. De bijna-pensionado dacht aan een doodgewone werkdag te beginnen. Maar toen hij de stal in kwam werd hij verrast door de aanwezigheid van zijn collega’s. Zij hadden slingers opgehangen en zongen hem een mooi lied toe. Aansluitend schoven ze nog even gezamenlijk aan een vrolijk gedekte tafel voor koffie met een stuk taart. 


Eigen foto

De scheidend veearts was blij verrast. Vooral de begeleiding van het zingen in de vorm van een saxofoon kon Barend-Jan, die zelf ook graag muziek maakt, erg waarderen.

Barend-Jan ten Voorde studeerde af als dierenarts in 1986. Twee jaar later kwam hij naar de polder waar hij in loondienst kwam bij dierenarts Henk Griesen. Sinds 1990 is hij mede-eigenaar van dierenartsenpraktijk Flevoland, die sinds 1992 op het Gildenveld is gevestigd.  

!